Vacature alert: Penningmeester voor Wijkvereniging inSchuytgraaf en Vierkrant Schuytgraaf

1 juli 2023Wij zijn op zoek naar een enthousiaste penningmeester om ons team te versterken bij de Wijkvereniging Schuytgraaf en Vierkrant Schuytgraaf. Als penningmeester speel je een cruciale rol in het financiële beheer van zowel de wijkvereniging als de vierkrant. Dit is een geweldige kans om betrokken te zijn bij het bevorderen van de leefbaarheid van Schuytgraaf en het informeren van de gemeenschap.

Taken:

1. Financieel beheer: Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van de begrotingen voor zowel de wijkvereniging als de vierkrant. Je houdt toezicht op de inkomsten en uitgaven, zorgt voor een gezonde financiële positie en stelt financiële rapporten op.

2. Boekhouding: Je voert nauwkeurig boekhoudkundige taken uit, zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het verwerken van facturen en betalingen, en het opstellen van financiële overzichten.

3. Begrotingsplanning: Je helpt bij het opstellen van de jaarlijkse begrotingen voor zowel de wijkvereniging als de vierkrant. Je werkt samen met andere bestuursleden om ervoor te zorgen dat de financiële doelen worden bereikt en dat de middelen effectief worden ingezet.

4. Subsidies en fondsenwerving: Je identificeert en benut subsidiemogelijkheden en andere bronnen van financiering om de activiteiten van de wijkvereniging en de vierkrant te ondersteunen.

5. Rapportage en verantwoording: Je presenteert financiële rapporten en legt verantwoording af aan het bestuur van de wijkvereniging en de vierkrant. Je biedt transparantie en geeft advies over financiële beslissingen.

Eigenschappen:

1. Financiële expertise: Je hebt ervaring in financieel beheer, boekhouding of gerelateerde gebieden. Kennis van begrotingsplanning en financiële rapportage is een pluspunt.

2. Nauwkeurigheid en aandacht voor detail: Je werkt met financiële gegevens die accuraat moeten zijn. Je hebt oog voor detail en zorgt ervoor dat alles correct wordt geregistreerd.

3. Organisatorische vaardigheden: Je kunt meerdere taken en deadlines effectief beheren. Je bent in staat om prioriteiten te stellen en gestructureerd te werken.

4. Communicatieve vaardigheden: Je kunt helder communiceren met andere bestuursleden, sponsors en subsidieverstrekkers. Je kunt financiële informatie begrijpelijk presenteren aan niet-financiële belanghebbenden.

5. Teamspeler: Je werkt nauw samen met andere bestuursleden en vrijwilligers. Je bent een betrokken teamspeler en draagt bij aan een positieve en ondersteunende werkomgeving.

6. Betrouwbaarheid en integriteit: Je behandelt financiële gegevens vertrouwelijk en handelt altijd op een ethische en integere manier. Je hebt een hoog niveau van professionele verantwoordelijkheid.

7. Proactieve houding: Je neemt initiatief en denkt proactief mee over mogelijke verbeteringen op financieel gebied. Je bent bereid nieuwe vaardigheden te leren en jezelf voortdurend te ontwikkelen.

Als penningmeester van de Wijkvereniging Schuytgraaf en Vierkrant Schuytgraaf krijg je de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap en de ontwikkeling van de wijk. Je werkt samen met een gemotiveerd team van vrijwilligers en draagt bij aan het succes van diverse evenementen en publicaties.

Indien je geïnteresseerd bent in deze uitdagende rol als penningmeester, stuur dan je CV en een motivatiebrief naar wijkvereniging@inSchuytgraaf.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen en samen te werken aan een bloeiende gemeenschap in Schuytgraaf.

Let op: Deze vacature is op vrijwillige basis en er is geen vergoeding beschikbaar. Het betreft een functie binnen een wijkvereniging en een lokale krant.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen