Uitstel evenementen in Schuytgraaf door Corona

13 maart 2020De snelle verspreiding van het Corona-virus en de recente aangescherpte maatregelen van het kabinet en RIVM zorgen voor het cancelen van activiteiten. Ook in Schuytgraaf worden een aantal festiviteiten uitgesteld. Zo ook het jaarlijkse Paaseieren zoeken. Het is niet alleen voor deelnemers van de evenementen een grote teleurstelling. De organisatoren en andere betrokkenen vinden het eveneens verschrikkelijk. Bovendien lijden zij vaak ook financieel verlies.

Geen Paaseieren zoeken

Wijkvereniging inSchuytgraaf organiseert elk jaar met groot succes ‘het paaseieren zoeken’  met Pasen. Dit evenement dat gepland stond op 12 april gaat helaas niet door. Het is een activiteit waar veel mensen bij elkaar zijn, zowel volwassenen als kinderen. Hoewel de Wijkvereniging het verdrietig vindt, durft ze het risico niet te nemen. Beter gezegd, voelt ze dat ze het risico niet mag nemen.

Hieronder volgen nog enkele evenementen die afgelast of gewijzigd zijn vanwege het Corona-virus:

Landelijke Opschoondag

NederlandSchoon laat op basis van de laatste ontwikkelingen de Landelijke Opschoondag van 21 maart niet doorgaan. Ook deze organisatie volgt het advies van het RIVM. Ze vraagt wel om op een later tijdstip de geplande opschoonacties te doen of om individueel een eigen stukje schoon te maken.

NL Doet activiteiten

Het Oranje Fonds heeft aangegeven dat alle acties in het kader van NL Doet op 14 maart geen doorgang vinden. De NL Doet activiteit op Landerij De Park is helemaal afgelast. Een andere activiteit gaat vooralsnog wel door. Het betreft het onderhoud uitvoeren aan de jongste fruitgaard van Schuytgraaf, gelegen aan de Metamorfosenallee. Hier is maar een hele kleine groep aan het werk

Belly & Baby beurs

De Belly & Baby beurs die op 27 en 28 maart op de Buitenplaats zou worden gehouden, wordt uitgesteld. Zwangere vrouwen mogen zeker ook geen enkel risico lopen besmet te raken met het corona-virus. De nieuwe beurs voor aankomende en jonge ouders ver vooruit gepland op 25 en 26 september.

International Fair van Rivers

Helaas heeft ook Rivers International School moeten besluiten om de International Fair van 28 maart a.s. uit te stellen. De intentie ligt er om in de toekomst dit evenement met internationale cultuur en festiviteiten opnieuw te organiseren.

 

 


Locatie

Schuytgraaf, Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen