Uitbreiding winkelcentrum Schuytgraaf van start

5 mei 2021De eerste palen zitten in de grond. In het voorjaar van 2022 kunnen bewoners van Schuytgraaf winkelen in een nóg uitgebreider winkelcentrum in de wijk. Boven de 2.500 m2 aan nieuw winkeloppervlak, worden 47 sociale huurwoningen van woningcorporatie Portaal gerealiseerd.
.
In mei 2017 is het eerste deel van winkelcentrum Schuytgraaf opgeleverd. Destijds is afgesproken dat er uitbreiding zou volgen na oplevering van de 4.500ste woning in de wijk. Mede door de coronacrisis heeft de voorbereidingstijd van de bouw wat langer geduurd. Multi, Portaal en Bouwinvest tekenden eind vorig jaar voor de uitbreiding. Het ontwerp is net als het eerste deel gemaakt door het Arnhemse Weusten Liedenbaum Architecten en wordt gebouwd door Plegt-Vos.

Prettig winkelen

Het winkelcentrum van Schuytgraaf biedt al een divers aanbod van winkels. Met de komst van onder andere de Lidl, is er straks een zeer compleet winkelaanbod. De uitbreiding is direct gelegen aan het plein, het maatschappelijke en commerciële hart van de wijk, waar winkelen, wonen en ontmoeten samenkomen. De toekomstige mix en variëteit van nationale en lokale retailers zal bijdragen aan de sociale cohesie en aantrekkelijkheid van het centrum. Luc Baas, ontwikkelingsmanager namens Multi Corporation: “Multi beoogt met de uitbreiding van het winkelaanbod een naadloze aansluiting te creëren op de behoefte van de consument. Na de oplevering van de uitbreiding aanvang 2022 zijn wij ervan overtuigd dat winkelcentrum Schuytgraaf de ontmoetingsplek van de wijk blijft.” Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments van Bouwinvest: “Met de uitbreiding voldoet winkelcentrum Schuytgraaf volledig aan onze strategie. Met een gevarieerd aanbod gericht op de dagelijkse boodschappen is het een nieuwe parel in onze portefeuille!”.

Betaalbaar wonen boven het winkelcentrum

De 47 sociale huurwoningen die Portaal realiseert op het winkeldek zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Gemiddeld hebben de appartementen een woonoppervlakte van 67 m2. Alle appartementen zijn levensloopgeschikt. Hiermee mikt Portaal op zowel starters als ouderen. Ook aan duurzaamheid is gedacht: de appartementen worden aangesloten op de stadsverwarming, krijgen zonnepanelen en op alle daken van de woonblokken komen grasdaken. Robert van Dijk, manager vastgoed bij Portaal: “Met deze nieuwe appartementen voorzien we in een grote behoefte aan betaalbare sociale huurwoningen in Arnhem en Schuytgraaf in het bijzonder. Voor jongeren die staan te popelen om op zichzelf te gaan wonen of ouderen die kleiner willen gaan wonen: voor hen staan er straks betaalbare appartementen op een prachtige plek.”

Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf
Fortunastraat


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen