TONK-uitkering voor mensen in wooncrisis door corona

18 april 2021Heb je door de coronacrisis minder inkomen? En kunt je daardoor de huur of hypotheek van je huis niet meer betalen? Of de kosten van gas, water en elektriciteit? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Wat houdt de TONK in?

De TONK is een tegemoetkoming om ervoor te zorgen dat je in je huur- of koopwoning kunt blijven wonen. Ook wordt geprobeerd te voorkomen dat schulden worden opgebouwd. De hoogte van de TONK hangt af van je specifieke situatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je baan hebt verloren. Of dat je als ondernemer je werk maar gedeeltelijk kunt uitoefenen. De gemeente Arnhem kijkt naar de hoogte van je (woon)kosten, je inkomen en welk deel je nog zelf kunt betalen.

Aanvragen TONK-uitkering

De TONK-uitkering is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode 1 januari tot en met 30 juni 2021. Je kunt deze aanvraag doen tot en met 30 juni 2021. Meer informatie en het aanvraagformulier kun je hier vinden. Bijvoorbeeld de voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen. Je kunt ook met Klantenservice bellen op telefoonnummer 0800 – 1809. Dan ontvang je het formulier via de post. Ook kun je bellen als je meer wilt weten over de TONK en of je hier mogelijk voor in aanmerking komt.


Locatie

Gemeente Arnhem
Koningstraat 38
6811 DG Arnhem

0800 - 1809

https://www.arnhem.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen