The Mall Schuytgraaf

19 december 2013The Mall Schuytgraaf ontmoet en verbindt jeugd, helpt hen groeien en hoopvol samen te leven!

The Mall betekent letterlijk ‘winkelcentrum’. Zoals enkele jongeren in Schuytgraaf eens zeiden: ‘Naar het winkelcentrum gaan is toch echt wel een uitje, je kunt er veel meer dan alleen dingen kopen’. Zo is het ook met The Mall Schuytgraaf. Je ontmoet er andere jongeren, loopt stage of helpt mee omdat je het leuk vindt. Elk jaar kies je een goed doel dat je steunt met een toffe activiteit in jouw wijk. Een winkelcentrum, maar dan net ff anders. The Mall Schuytgraaf is jouw plek!

Hoi!
Sommigen kennen mij al, anderen nog niet. Mijn naam is Wouter Koorevaar. Ik werk sinds 2009 als jongerenwerker van Youth for Christ voor The Mall Schuytgraaf. Vorige week sprak ik met twee jongeren die vanaf het eerste begin bij The Mall komen. Met hen en andere jongeren hebben we The Mall opgebouwd tot wat het nu is. Zelf zeggen zij daarover: ‘We komen nog steeds naar The Mall, omdat we vooruitgang hebben geboekt. We begonnen met een simpele bus en kijk wat we nu hebben: een eigen ruimte en een pannakooi… al zitten er 30 vreemden binnen, we trekken de deur open, pakken drinken uit de koelkast en gaan er bij zitten, omdat we de jongerenwerkers kennen. Hier voelen we ons thuis.’

De afgelopen jaren hebben we talloze activiteiten gedaan, jongeren een stageplek geboden of op andere manieren laten helpen ‘hun’ jongerenwerk op te bouwen. Telkens weer draait het, merk ik, in de kern om een ding: vertrouwen. Ik deel een stuk van mijn leven met jongeren om vertrouwen te laten groeien, zodat er ruimte ontstaat om eerlijke vragen te stellen en bespreekbaar te maken wat hen bezighoudt. Dat helpt jongeren te ontdekken wie ze zijn en richting te geven aan hun leven. Dat is wat ik samen met mijn collega’s Aynur, Matheus, stagiairs en vrijwilligers voor jongeren in Schuytgraaf wil betekenen.

Kerstdiner
Ben jij 13 jaar of ouder? The Mall Schuytgraaf nodigt je uit voor ons kerstdiner op 24 december. Voor exacte informatie kun je een van de jongerenwerkers aanspreken of stuur even een mail naar wouter.koorevaar@yfc.nl

 

MEIDENGALA

Ook dit jaar vindt er een meidengala plaats! Alle meiden vanaf 9 jaar zijn van harte welkom! Kom gezellig naar binnen met een welkomstdrankje en ga daarna lekker dansen! Je kunt ook deelnemen aan diverse activiteiten.

Meer informatie volgt nog! Dus volg ons goed op Facebook (Meidenclub Culture Girls) of neem contact met me op!

Aynur Koç 0648129548 a.koc@rijnstad.nl

 

Interview Mandy

Je naam en leeftijd?
Hoi ik ben Mandy en ik ben 12 jaar oud.

Hoe lang woon je al in Schuytgraaf?
Ik woon al bijna 4 jaar in Schuytgraaf. Hiervoor heb ik in andere wijken in Arnhem-Zuid gewoond waar ik ook ben geboren.

Wat zijn je hobby’s?
Mijn hobby’s zijn paardrijden en dansen. Ik heb paardrij- en danslessen gehad. Helaas heb ik nu minder tijd en kan ik geen lessen meer volgen.

Wat vind je leuk aan Schuytgraaf?
Schuytgraaf vind ik leuk omdat hier veel kinderen wonen. Er zijn veel leuke en verschillende activiteiten te doen hier.  Op de Kunstwerkplaats heb je paarden waar ik af en toe wel eens naar toe ga. Dat vind ik leuk! Verder is Schuytgraaf een mooie wijk omdat het nog zo nieuw is.

Wat vind je minder leuk aan Schuytgraaf?
In de wijk zijn ze nog vaak bezig met bouwen. Dat vind ik minder leuk. Nu missen we nog veel in de wijk, maar ik denk dat het in de toekomst veel beter eruit gaat zien. Bijvoorbeeld wanneer het winkelcentrum er is!

Wat vind je van The Mall?
The Mall vind ik leuk en nodig, want hier ontmoet je andere mensen en kun je deelnemen aan allerlei diverse activiteiten. The Mall is een goede vrije tijdbesteding. Het is fijn dat je naar The Mall kunt komen om je ‘problemen’ te bespreken en samen naar een oplossing te kijken.

Ik raad alle tieners en jongeren zeker aan om naar The Mall te komen! Wie weet tot snel!

 

 

Zaalvoetbal

Matheus vertelt: Ik heb samen met een van de jongeren, een zaalvoetbalactiviteit opgezet voor jongeren tussen 12 en 20 jaar die het leuk vinden om een potje te spelen. Ik heb gemerkt dat door deze jongere actief te betrekken bij het organiseren en hem verantwoordelijkheden te geven, dat de activiteit ook echt van hem wordt. Hij spoort ze iedere keer aan om mee te doen en bewaakt zelf dat de deelnemers hun bijdrage betalen. Waardevol, want zo leert deze jongere een stukje verantwoordelijkheidsgevoel en oefent hij met sociale vaardigheden tijdens het boeken van de zaal en verspreiden van flyers.

 

Het begon met een handjevol jongeren, te weinig om echt leuke teams te maken. We speelden drie tegen vier inclusief mijzelf en een vrijwilliger. Nu, twee maanden later moeten we waarschijnlijk overgaan tot een grotere zaal en vier teams te maken! De laatste keer waren we met achttien jongeren, exclusief mijzelf en twee stagiairs.

 

Een van de jongeren kwam naar me toe en bedankte me voor het organiseren van deze activiteit. ‘Ik waardeer het dat je dit voor ons doet man’. De jongere die ik begeleid bij het organiseren sprong erbij en riep ‘Je moet mij ook bedanken! Ik heb het georganiseerd!’ Ik lachte en zweeg. Ik houd van mijn werk!


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen