Tessa van der Vlerk wereldkampioen met balsport Bandy

3 april 2022De in de Groene Erven wonende Tessa van der Vlerk (17)  is met het Nederlands Dames Bandy team wereldkampioen geworden in de B-poule. Deze sport lijkt wel op ijshockey, maar het is het niet. De overwinning werd behaald in Växjö/Åby in Zweden. Op 27 maart kwam Tessa thuis met haar gouden medaille en werd feestelijk onthaald in haar straat. Zie de foto’s hierboven.

De weg naar de top

Het team is pas sinds december 2021 bij elkaar, maar ze hebben blijkbaar al veel bereikt. Het is een hele prestatie om voor het eerst op een WK te staan en meteen met de winst naar huis te gaan. Helaas had het Nederlandse damesteam één wedstrijd in de poulefase verloren. Engeland maakte ze in de laatste speeltijd met 1 doelpunt in. Toch ging het Nederlandse team gelukkig door naar de volgende ronde. In de halve finale kwamen ze tegenover Estland te staan. Ze wonnen deze wedstrijd met 5-2 en plaatsten zich daarmee in de finale tegen Groot-Brittannië. De beide teams bleken dit keer aan elkaar gewaagd. Pas in een verlenging door Sudden Death won het Nederlandse team met 1-0.

Bandy

Bandy is de voorloper van veld- en ijshockey. De sport wordt vooral in Noord-Europa gespeeld. Het spel speelt zich af op een groot ijsvloer, waar twee keer elf spelers tegen elkaar strijden om de winst. Ze maken hierbij gebruik van een grote bandybal en sticks.

Gefeliciteerd Tessa en collega-speelsters!


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen