Team Kingdom of the Netherlands U12 en hun race tegen de klok

17 juni 2022De talenten van Team Kingdom of the Netherlands bereiden zich voor op het EK Honkbal U12, dat van 5-9 juli 2022 plaatsvindt in Wenen. De spelers, coaches en ouders houden zich niet alleen bezig met de sportieve voorbereiding, maar ook met het vergaren van voldoende financiële middelen om de reis naar het EK te kunnen aanvaarden. Vanuit de bond zijn onvoldoende middelen beschikbaar om deze reis te ondersteunen.

Sponsoring

De spelers en hun ouders hebben een enorme uitdaging om in minder dan 4 weken een bedrag van €14.000 bij elkaar te verzamelen. Ze doen dat door sleutelhangers, koekjes te verkopen en allerhande klusjes te doen.  Daarbij kunnen ze alle hulp gebruiken die zij kunnen krijgen.

Speciale evenementen

Daarnaast zijn er enkele speciale events.

Donderdag 16 juni hebben een aantal talenten multicultural food verkocht dat hun moeders gemaakt hadden. Dit vond plaat op het Stationsplein 45 in Rotterdam.

Zondag 26 juni vindt in Restaurant Spaghettata in Rotterdam een fundraising Dinner plaats voor de jongens. De jonge talenten zullen als team in de keuken, in de bediending meer dan 50 gasten van een maaltijd voorzien. Onder die gasten een aantal tophonkballers die in het ‘grote Oranje’ spelen. Alles om te zorgen dat de jongens hun droom kunnen verwezenlijken.

Team

Het team bestaat uit 16 jongens vanuit alle delen van het land en is een weerspiegeling van onze diverse samenleving. Ieder met zijn eigen achtergrond en verhaal, maar met een gedeelde droom om op het EK hun Koninkrijk te mogen vertegenwoordigen. Ook de challenge om het benodigde bedrag samen te bereiken gaan zij, en hun ouders, niet uit de weg.

Sjors van Gool

Een van de jonge teamleden is Sjors van Gaal. Hij heeft al een hele carrière als honkballer achter de rug. Hij heeft met zijn gezin in Amerika gewoond van 2014 tot 1018, waar hij bij All-Star little league heeft gespeeld in 2o18. Hij speelt nu honkbal bij HSV Hazenkamp in Nijmegen en bij Baseball Academy Scimitars in Bussum. Hier speelt hij vooral Pitcher, Shortstop en 2nd Base. In Schuytgraaf heeft hij jarenlang op het centrale speelveldje in de Bongeren met zijn vader ‘s avonds ballen heeft gepitcht.

Doneren en volgen

Je kan ook direct doneren via deze link, hier vind je ook meer informatie over de spelers en het team.

Volg het team op Instagram om op de hoogte te blijven van het avontuur!


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen