Subsidieregelingen Eetbare Stad en Klimaatadaptatie

2 augustus 2020Heb je het idee om een plek in Arnhem te vergroenen, of wil je lokaal voedsel verbouwen, bijvoorbeeld in een buurtmoestuin? Of wil je je tuin, dak of een deel van de openbare ruimte zo inrichten dat je bijdraagt aan de klimaatadaptieve stad? Dan kun je mogelijk subsidie hiervoor aanvragen.

Subsidieregeling Eetbare Stad

De subsidieregeling heeft als doel het stimuleren van de realisatie van eetbaar groen door en voor bewoners in de gemeente Arnhem. De gemeente wil initiatieven ondersteunen die aan de slag willen met het verbouwen van lokaal voedsel. Ze wil daarmee haar beleid uitvoeren op het gebied van de eetbare stad, stadslandbouw en regionaal voedsel.

Wat is die eetbare stad?

Heb je een plan voor een moestuin in de buurt of bij school of een pluktuin? Of heb je een ander uitgewerkt idee over de gezamenlijke teelt van voedsel? Het gaat hier bijvoorbeeld om groente, fruit, bessen, noten, granen en kruiden. In dat geval werk je mee om voor meer Arnhemse eetbare producten te zorgen. Dan kun je hiervoor mogelijk subsidie aanvragen bij de gemeente Arnhem via de: Subsidieregeling Eetbare Stad (pdf). In deze downloadbare Toelichting (pdf) wordt deze regeling verder uitgelegd.

Heb je nog vragen voor je de subsidieaanvraag kunt doen? In dat geval kun je voor meer informatie terecht bij:

 

 


Locatie

Gemeente Arnhem
Gemeentehuis
Koningstraat 38 in Arnhem

https://www.arnhem.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen