Subsidieregeling Burgerkracht

2 maart 2021Wil je een ontmoeting tussen Arnhemmers organiseren in 2021? Of inwoners van Arnhem helpen? Hierbij kan de Subsidie Burgerkracht van dienst zijn.

Wat houdt de subsidieregeling Burgerkracht in?

Met de subsidieregeling Burgerkracht wil de gemeente Arnhem inwoners helpen om activiteiten te organiseren. Deze zouden het leven in de stad fijner of mooier moeten maken. Dit kan ook voor inwoners van Schuytgraaf. De subsidie is bedoeld voor initiatieven die zorgen voor meer contact tussen inwoners. Ook voor voorgenomen activiteiten die bedoeld zijn om andere Arnhemmers te helpen, kan subsidie worden aangevraagd. Het kan hierbij gaan om een eenmalige activiteit. Bijvoorbeeld het organiseren van een ontmoeting voor kwetsbare ouderen in je wijk. Met de subsidie kun je bijvoorbeeld eten en drinken kopen. Daarnaast kun je het aanvragen voor een initiatief waar vaker gebruik gemaakt kan gaan worden. Zoals het maken van ontmoetingsplek. Het is wel duidelijk dat je alleen een aanvraag kunt doen voor activiteiten die nog moeten plaatsvinden.

Hulp bij je plan of idee

Heb je leuke ideeën voor Arnhem? En kun je hulp gebruiken bij het opstellen en uitvoeren van je plan? Neem dan contact op met de Ideeënmakelaars, AdviesBrigade of Praktische Zaken. Zij denken met je mee, zoeken uit en adviseren. Bovendien verbinden zij je graag aan de juiste mensen en organisaties om je idee tot een succes te maken. Voor meer informatie en voorbeelden van activiteiten en initiatieven, die met hulp van de subsidieregeling Burgerkracht zijn georganiseerd, kun je hier terecht.

Online aanvragen

Heb je al een uitgewerkt idee? Wil je Burgerkracht aanvragen, ga dan hier naartoe.
Heb je verder nog vragen over Burgerkracht? Neem dan contact op met Marjolijn van der Kemp. Zij is op dit e-mail adres bereikbaar
foto verstrekt door: team leefomgeving Schuytgraaf/Elderveld

Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen