Stuur ook een kerstkaart aan een eenzame oudere voor de feestdagen

28 november 2020De tijd rondom kerst is voor veel ouderen zonder coronamaatregelen al een eenzame periode. Dit jaar verwacht maar liefst 42 % van de ouderen met de feestdagen alleen te zijn. Daarom is het een mooi idee om bekende en onbekende ouderen een kerstkaartje te sturen. Je kunt ze zelf sturen of in de bus doen. Of je kunt met één van de acties meedoen.

De Grote Kerstkaartenactie

Het Ouderenfonds organiseert samen met PostNL en Kidsweek voor de zesde keer de Grote Kerstkaartenactie. Samen willen zij zoveel mogelijk ouderen een lichtpuntje bezorgen. Doe je mee? Schrijf een aardig berichtje voor één of meerdere oudere medemensen. Als je jouw naam en adres vermeldt, krijg je misschien wel een kaartje terug. Je kunt bijvoorbeeld een zelf gemaakt kaartje gebruiken voor een extra persoonlijk tintje. Of een gekochte kerstkaart zonder logo. Er kunnen meerdere kaarten in een envelop of pakket. De kaarten moeten vóór 15 december naar het Ouderenfonds worden verstuurd:

Het Nationaal Ouderenfonds, t.a.v. kerstkaartenactie, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

ANBO Kerstkaartenactie

Ook de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) roept mensen op met een Kerstkaartenactie. Ze vraagt om één of meerdere kerstkaarten te maken en te schrijven voor onbekende eenzame ouderen. Stuur je geknutselde, getekende of geschilderde kerstkaart(en) in één envelop naar ANBO. De bond zorgt ervoor dat alle kaarten goed terecht komen bij mensen die ze kunnen gebruiken. Je kunt je kaarten vóór 3 december naar het volgende adres sturen:

ANBO t.a.v. Kerstkaartenactie, Postbus 2012
, 3440 DA Woerden

Volg bij beide organisaties de link voor meer specifieke informatie.


Locatie

vanuit huis

https://ouderenfonds.nl/kerstkaartenactie/ en https://www.anbo.nl/kerstkaartactie-anbo


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen