Steekpartij in AZC Arnhem met gewonde, vermoedelijke dader nog niet gevonden

13 augustus 2019Laatste nieuws:

De verdachte van de steekpartij in Asielzoekerscentrum Elderhoeve is nog steeds niet gevonden en opgepakt. Hoe het met het slachtoffer gaat, is nog niet bekend gemaakt. Het is evenmin duidelijk wat er precies tot het steekincident heeft geleid. De politie kan hier geen informatie over geven.

Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaf aan dat er aan het steekincident in AZC Elderhoeve meerdere voorvallen vooraf gingen. Bij deze incidenten waren meerdere mensen betrokken. “Meerdere mensen waren met elkaar bezig en uiteindelijk werd er een gewonde man gevonden”, aldus de woordvoerder. “Iedereen is ondersteboven van wat er is gebeurd”. “Er zitten natuurlijk allemaal mensen van verschillende nationaliteiten en achtergronden. Die moeten dan met elkaar leven. We zitten er bovenop om te zien hoe dingen leefbaar kunnen blijven.”

Update 14 augustus:

De verdachte van de steekpartij van het Asielzoekerscentrum Elderhoeve is nog niet gevonden door de politie. Hoe het met het zwaargewonde slachtoffer gaat is nog niet bekend. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn zowel de verdachte als de gewonde bewoners van het AZC. Meer nieuwe informatie is niet vrijgegeven door de politie of het COA.

Oorspronkelijk bericht:

Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum Elderhoeve aan de Elderhofseweg in Arnhem is dinsdagmiddag een persoon gewond geraakt. De politie is op zoek naar de verdachte van de steekpartij. Deze is op de vlucht geslagen. Voor zover de laatste berichten is hij nog niet gesignaleerd.

Het slachtoffer

De identiteit van het slachtoffer van de steekpartij is nog niet bekend gemaakt. Deze persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Signalement van de dader

De vermoedelijke dader is voortvluchtig en wordt door de politie gezocht. Hij kan zich ook in Schuytgraaf bevinden gezien de korte afstand tot de Elderhoeve. De verdachte is een man van rond de 20 jaar oud. Hij is lang en slank, heeft zwart haar en draagt een zwarte broek en goudkleurige bovenkleding. Er wordt geadviseerd de man niet zelf te benaderen. Informatie over de verblijfplaats van de verdachte graag doorgeven aan de politie.

foto: coa.nl


Locatie

Asylum Seekers' Center (AZC)
Elderhofseweg 51, 6842 CR Arnhem

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen