Start nieuwbouw Confetti

17 juni 2020Met een stralende zon aan de hemel, schroeft een indrukwekkende machine immens grote palen in de grond. Hoge bergen zand omlijsten de bouwput. Het moge daardoor duidelijk zijn, de bouw van het nieuwe pand van Daltonbasisschool Confetti is begonnen. Het is woensdag 17 juni 2020.

Planning

Ruim twee jaar geleden begonnen de plannen voor de nieuwbouw concreet te worden. De verwachting was destijds dat schooljaar 2020-2021 in het nieuwe pand zou kunnen starten. Helaas liep deze planning al snel vertraging op door onder andere de stikstofcrisis en een puntdak dat toch plat moest worden. De nieuwe planning is dat de school met ingang van schooljaar 2021-2022 in gebruik genomen gaat worden.

Wethouder De Vroome

Ondanks de maatregelen die nodig zijn als gevolg van het Covid-19 virus, wordt deze mijlpaal feestelijk gevierd. Omdat er maar 30 mensen aanwezig mogen zijn, is de leerlingenraad van Confetti aanwezig namens de rest van leerlingen. Dhr. De Vroome (wethouder) en Christel Hensema (directrice Daltonschool Confetti) houden een korte toespraak. Een aantal kinderen van de leerlingenraad hijst vervolgens de vlag van Confetti.

Tijdscapsule

Door het team en de leerlingen is een tijdscapsule samengesteld. In deze plastic buis zitten onder andere de volgende voorwerpen; een daltonblokje, een schoolshirt, confetti en natuurlijk een mondkapje. Christel legt samen met de leerlingenraad deze tijdscapsule in de fundering waarop straks de toren gebouwd zal worden. De toren die een centrale plek in de school zal krijgen.

Proost

Dan is het tijd voor een proost, met blikjes drinken en voorverpakte confetti ijsjes. Hopelijk verloopt de bouw voorspoedig. Dan kan het team van Confetti volgend jaar in directe aanwezigheid van alle docenten, leerlingen en ouders proosten op de opening van hun nieuwe gebouw.

Locatie

Daltonbasisschool
Buurt aan de Weide in Arnhem

https://www.basisschool-confetti.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen