Sportpark Schuytgraaf voor 1 september 2019 rookvrij

5 januari 2019Vanaf 1 januari 2019 zullen er een aantal sportcomplexen rookvrij zijn die onder Sportbedrijf Arnhem vallen. Vanaf 1 september 2019 zullen ook alle andere sportaccommodaties van het sportbedrijf rookvrij worden, er mag dan binnen en buiten niet meer gerookt worden.

Schuytgraaf

In Schuytgraaf staat ook een sportcomplex dat onder Sportbedrijf Arnhem valt, namelijk sportpark Schuytgraaf. Dit sportcomplex zal uiterlijk 1 september 2019 rookvrij worden, er mag dan alleen nog maar gerookt worden buiten de hekken van het complex, dit valt namelijk niet onder het sportbedrijf.

Rookvrij

Op steeds meer sportaccommodaties zie je het bordje, ‘Dit terrein is rookvrij’ hangen dat onder het bekende motto ‘op weg naar een rookvrije generatie’ valt. De organisatie van ‘een rookvrije generatie’ wilt dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. De bordjes zie je op steeds meer plekken, zoals bij scholen en sportverenigingen.

Hartstichting

Roken is niet verstandig, dat vindt de Hartstichting: “Kinderen die opgroeien in een wereld waar wordt gerookt, hebben later meer kans op hart- en vaatziekten, kanker en longziekten. Het is daarom belangrijk dat kinderen beschermd worden tegen de verleiding om te gaan roken. Door omgevingen waar veel kinderen komen, waaronder de sportverenging, rookvrij te maken. Want zien roken, doet roken.”

100 kinderen raken per week verslaafd aan roken volgens de Hartstichting. Het stoppen met roken heeft volgens de stichting meerdere voordelen behalve een goede gezondheid. Een aantal voordelen van een rookvrije sportvereniging zijn volgens de Hartstichting dat het kinderen het goede voorbeeld geeft, dat het minder afval van peuken en pakjes geeft en het zorgt voor een positieve aandacht voor een sportverenging.

Feiten

Hieronder een aantal feiten over roken:

  • In 2017 rookt bijna een kwart (23,1%) van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder;
  • Van de 23,1% van de Nederlandse bevolking roken 17,2% volwassenen;
  • Mannen roken meer dan vrouwen;
  • Het percentage dagelijkse rokers is hoger bij mannen (19,9%) dan vrouwen (14,5%);
  • Van de 17,2% rokende volwassenen kan 3,6% als zware roker die meer dan 20 sigaretten of meer per dag;
  • Tabaksrook bestaat uit ruim 6000 verschillende chemische stoffen;
  • Mensen die roken leven gemiddeld 5 tot 10 jaar korter dan niet-rokers.

Locatie

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen