Speelspots zorgen voor beweging

15 mei 2020Vanaf komende week kom je op een aantal plekken in de wijk allerlei markeringen en tekens op de stoepen tegen; voetjes, strepen, stippen. Wat is het en waarom ligt het er?

Speelspots

Renske Bongers is gedragspsycholoog en één van de initiatiefnemers van dit project. ”We hebben deze speelspots, zoals ze heten, in eerste instantie ontwikkeld om jonge kinderen van ongeveer 2 tot 5 jaar te prikkelen en in beweging te komen. Het is dicht bij huis, nodigt uit om iets mee te doen. Wij denken dat het veel speelplezier geeft.”

Dit project is een samenwerking tussen Sportbedrijf Arnhem, Nijha en Renske Bongers. Samen onderzoeken ze hoe je bewegen in de buitenruimte op een zo goed mogelijke manier kunt bevorderen. Alle drie brengen ze in dit project hun eigen expertise mee. Het is bekend dat kinderen beter blijven bewegen als ze daar al jong mee in aanraking komen. Deze speelspots zijn hiervoor een eerste aanzet.

Hoe werkt het?

De speelspots kun je gebruiken op de manier die je zelf bedenkt: springen, draaien, rennen. Kinderen hebben vaak een levendige fantasie en beginnen gelijk met een actie. Dat is ook goed. Als ouder kun je ze eventueel helpen door zelf iets te verzinnen. Dat maakt deze activiteit zo laagdrempelig en voor iedereen. Ook als je ouder dan 5 jaar bent. Het gaat vooral ook om speelplezier en dat geldt voor elke leeftijd.

Op een later moment komen er nog andere onderdelen bij. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een mini-klimmuur, slalom-palen of een avontuurlijke route met stapstenen.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met Kars Deutekom van Sportbedrijf Arnhem. Stuur een mail naar info@sportbedrijfarnhem.nl of bel 026 – 3775757.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen