Spectaculaire intocht van Sinterklaas in Schuytgraaf

24 november 2019Vandaag was het eindelijk zo ver: de Sinterklaasintocht georganiseerd door wijkvereniging inSchuytgraaf. Al vroeg waren ruim twintig vrijwilligers actief om alle voorbereidingen te treffen. Zo werd het plein op het winkelcentrum aangekleed en werd er een podium geplaatst. Ook in MFC Omnibus werd er in de sporthal een mooi podium geplaatst en werd de zaal versierd met vlaggetjes en ballonnen.

Aankomst per helikopter

Om 13.00 uur startte het programma op het winkelcentrum. Pietenband De Pepernootjes speelde leuke sinterklaasliedjes en langzaam stroomde het plein vol. Meester Bart van De Arabesk nam de microfoon en zong samen met de honderden aanwezige kinderen en (groot)ouders liedjes. De dansgroep van LG Dance verzorgde een mooi optreden op het podium. Rondom de aankomst was kort verbazing omdat niet Sinterklaas maar een Piet op het paard zat. Enkele minuten later maakte Sinterklaas zijn entree: per helikopter vloog hij over de menigte die vol verbazing keek. Hij landde op het weiland in het Nevelveld (de droge ecologische zone) en werd met een brandweerwagen naar het plein gebracht.

Kindermiddag in MFC Omnibus

Sinterklaas werd door de kinderen welkom geheten en ging vervolgens in een optocht door het winkelcentrum naar de sporthal in MFC Omnibus. De Pieten verzorgde daar samen met Sinterklaas een geweldige kindershow. Na afloop was er gelegenheid om op de foto te gaan met Sinterklaas en kregen alle kinderen nog wat lekkers mee naar huis.

Wijkvereniging inSchuytgraaf

De werkgroep Sinterklaas heeft dit jaar veel verbeterpunten doorgevoerd ten opzichte van afgelopen jaar. Zo zorgde het podium ervoor dat iedereen het programma goed kon volgen en hielpen de dranghekken om iedereen bij elkaar te houden. Een ingrijpende wijziging was het maximaliseren van het aantal aanwezigen in MFC Omnibus. Dit was noodzakelijk in verband met veiligheidsrichtlijnen vanuit de brandweer. De werkgroep heeft er alles aan gedaan om dit zo duidelijk mogelijk te communiceren, wat gelukkig ervoor gezorgd heeft dat er geen kinderen teleurgesteld waren bij de ingang van de sporthal. De kaartverkoop ging erg hard waardoor ruim twee weken voor de intocht alle beschikbare kaartjes verkocht waren. Ook volgend jaar zal met hetzelfde systeem gewerkt worden. Leden van de wijkvereniging krijgen, evenals bij andere activiteiten, als eerste exclusief de mogelijkheid om kaartjes te bestellen. Tevens krijgen leden gratis consumpties in MFC Omnibus. Wil je volgend jaar ook als eerste op de hoogte zijn wanneer de kaartverkoop open gaat? Word dan lid van de wijkvereniging, voor slechts 12,- per jaar per huishouden.

Bekijk hier de live-video van de aankomst:


Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf en MFC Omnibus

sinterklaas@inSchuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen