Snacken

30 augustus 2013Beste ouders,

Al maanden erger ik me aan al die kinderen die bij Albert Heijn rondlopen. Na schooltijd lopen groepjes kinderen in en uit. Zakken chips, cola, energiedrank, chocola, koekjes en zakken snoep komen langs en worden buiten direct open getrokken. Op de schoolpleinen en in de diverse speeltuinen zitten dan ook regelmatig kinderen ‘te chillen’ met de nodige snaai.

Ik vroeg me tot afgelopen week ook af waarom de ouders van deze kinderen dit goed vinden. Tot vorige week want inmiddels weet ik het zeker, gros van de ouders weten niet dat hun kinderen helemaal niet bij een vriendje aan het spelen zijn, maar (sommigen zelfs dagelijks) met hun vriendjes bij Albert Heijn flink aan het shoppen en eten zijn. Ik was een van die onwetende ouders.

Er zijn, weet ik inmiddels, ook ouders die het wel weten. Deze ouders geven hun kinderen geld mee om wat lekkers te kunnen kopen.

Ik maak me ernstig zorgen over deze cultuurverschuiving. Waarschijnlijk ben ik een tuttige, heel ouderwetse en stomme moeder die (op de dagen dat ik niet werk) het gewoon ook leuk vindt om aan de keukentafel met de kinderen (en hun vriendjes) even te zitten, wat te drinken, koekje erbij, gewoon even contact, even horen hoe het geweest is op school. Van mij krijgen mijn kinderen geen geld om zelf te shoppen en ze mogen ook geen geld hiervoor uit hun spaarpot halen. Ik hoop dat er meer ouderwetse, tuttige ouders zijn.

Eigenlijk weet ik dat wel zeker, regelmatig hoor ik van buren, vriendinnen of kennissen: ‘Mijn zoon eet zo slecht de laatste tijd.’ Of: ‘Mijn dochter wordt zo dik, terwijl we helemaal niet meer zijn gaan eten.’ Kortom…

Waarom deze brief? Ik vind het mijn plicht om u te informeren dat ook uw zoon/dochter wellicht regelmatig boodschappen doet bij Albert Heijn. Als u het wel goed vindt, is deze brief niet voor u bedoeld. Maar voor alle ouders die het net als wij niet wisten en er van schrikken, zoals wij deden: laten we het bespreekbaar maken. Het is voor onze kinderen normaal geworden om elke dag te snacken en ik hoop dat wij als ouders deze cultuur kunnen veranderen. Als ze graag een keertje willen ‘chillen’, kunnen we dat dan misschien beter verantwoord doen. Thuis op de bank, in de tuin met wat lekkers van thuis.

 

Met vriendelijke groeten,
een ouderwetse moeder


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen