Skatebaan Schuytgraaf is feestelijk geopend

12 april 2015De nieuwe skatebaan/schaatsbaan op Sportpark Schuytgraaf is zaterdag 11 april officieel in gebruik genomen. Wethouder sport Gerrie Elfrink opende de baan door een eerste rondje op skeelers te rijden. 

De wethouder is blij dat de baan er ligt. “Het besluit voor de aanleg was snel genomen, de uitvoering heeft wat langer geduurd”, aldus Elfrink. Hoewel skeeleren naar eigen zeggen niet zo in zijn bloed zit deed hij toch een moedige poging en maakte een rondje.

Wethouder Elferink op de nieuwe skatebaan

 

Roller Derby

De opening werd gevolgd door een gevarieerd programma waarbij de Arnhem Fallen Angels een spetterende Flat Track Roller Derby presentatie geven. Deze full contact sport voor dames laat zich het best omschrijven als rugby op rolschaatsen. In korte wedstrijdjes van twee minuten moeten twee aanvallers, ‘jammers’ genoemd, door een muur van vier ‘blockers’ van de tegenstander zien te komen. Elfrink: “Een spectaculaire sport, ik kijk er graag naar.”. De Arnhem Fallen Angels gaan voortaan trainen op de nieuwe skatebaan op sportpark Schuytgraaf.

Speciaal asfalt

Ook het skate-team Maple maakt zijn opwachting op deze regenachtige middag. Dit internationale team, bestaande uit leden afkomstig uit vooral Zuid Amerika waar deze sport erg populair is, heeft wereldwijd al vele medailles weten te winnen. Ondanks het regenachtige weer is de skatebaan niet glad en kan het skate-team hierop prima uit de voeten. Eén van de weinige Nederlanders in het Maple Team, Lars Scheenstra, vindt de baan lekker rijden. De boomlange Fries won vorig jaar op het NK Inlineskaten de puntenkoers. “Het speciale asfalt zorgt ervoor dat de baan niet glad wordt”, weet Marcel van der Burgh. Hij is voorzitter van Schaats- en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel en organiseert de activiteiten op de nieuwe skate/schaatsbaan.

Toeren door Park Lingezegen

Kinderen uit de wijk kunnen tijdens het openingsfeest een rondje maken op de nieuwe skatebaan die doorgaans openbaar is en dus door iedereen uit de wijk, of daarbuiten, kan worden gebruikt. Op woensdag 22 april starten de skatelessen voor kinderen. Op donderdagavond trainen de jongeren vanaf 16 jaar. “Op dinsdag en donderdag starten we vanaf hier ook met toerritten op de fietspaden door Park Lingezegen”.

Wedstrijdbaan

Als het warmer wordt komt er een permanente belijning op de baan. Er kan dan een ronde van 240 meter worden gemaakt. Van den Burgh: “Perfect voor een wedstrijd inlineskating. Op 8 juli staat er hier dan ook een landelijke baanwedstrijd gepland.”

Kijk voor meer informatie op de website van STG Rijn-IJssel: http://www.stgrijnijssel.nl/ of van de Arnhem Fallen Angels: http://www.arnhemfallenangels.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen