Schuyts Bos wordt nieuwste stukje Schuytgraaf in de natuur

1 december 2021Er wordt een nieuwe buurt in Schuytgraaf verwezenlijkt. In Schuyts Bos woon je in en houd je ook rekening met de natuur. Dat doe je door op je kavel een huis te bouwen van herbruikbare materialen, verwarmd met groene energie. En door o.a. rekening te houden met de insecten en dieren in je tuin. Daarnaast heb je de voordelen van een mooie groene omgeving en bijvoorbeeld de verkoeling in de zomer.

Bij Park Lingezegen

In deze nieuwe buurt worden 23 kavels gerealiseerd. Het is gelegen in het zuidelijkste puntje van Schuytgraaf, grenzend aan Park Lingezegen. Op zo’n kavel kun je je vrijstaande droomhuis laten bouwen. Er dienen wel spelregels in acht te worden genomen. De kavels zijn tussen de 730 en 1.100 vierkante meter groot. De verkoop van fase 1 van Schuyts Bos start vanaf februari 2022. Het betreft dan de eerste 13 kavels van in totaal 23 stuks. De prijzen liggen tussen € 388.000,00 en € 481.000,00.

Tegenstrijdige meningen

Er zijn diverse meningen over de wenselijkheid van het inrichten van het nieuwe gebied. Zonder diep hierop in te gaan, belichten we hier kort de verschillende meningen. De kavels worden geprepareerd in een natuurrijk gebied. Om hier ruimte voor te maken, moet echter ook bestaande natuur verdwijnen. Aan de ene kant zijn er de verkopende organisatie en de geïnteresseerden die een mooie buurt in de natuur voor zich zien. Aan de andere kant de mensen die liever niet de bestaande natuur verloren zien gaan. Zij vinden dit niet te verantwoorden. Hoe dan ook, de bouw van Schuyts Bos gaat door.

Alle informatie

Uitgebreide informatie over de nieuwe buurt kun je hier vinden. Aanvullende informatie is via deze link te bereiken. Zijn er nog vragen? Mail deze dan via dit mailadres naar de kavelcoördinator. Deze zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

Bij interesse

Heb je na deze informatie interesse in één van de kavels in Schuyts Bos? En wil je geïnformeerd worden over ontwikkelingen met betrekking tot de kavels? Dan kun je de kavelcoördinator mailen met het verzoek je NAW gegevens op de lijst met belangstellenden te plaatsen. Plaatsing hierop is geheel vrijblijvend. Maar het geeft geen rechten tot koop. De verkoop van de kavels in fase 1 vindt plaats door middel van loting via notariskantoor Dirkzwager. De loting vindt plaats op 14 februari 2022. Al heel snel worden met de gelukkigen reserveringsovereenkomsten afgesloten. Natuurlijk komen de overige mede-loters op volgorde op een reservelijst en hebben daarmee nog steeds een kans.


Locatie

zuidelijkste stuk van Schuytgraaf

https://www.vastgoedplein.nl/aanbod/woonkavel/schuytsbos/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen