Schuytgraafse winter wonderland

8 februari 2021Zondagochtend 7 februari was het al rond de -5 graden Celcius. Dat bleef het de hele dag. De gevoelstemperatuur was nog veel lager door de flinke wind. Wie naar buiten keek, zag een dikke laag sneeuw.

Sneeuwpret in Schuytgraaf

De kou weerhield kinderen en volwassenen niet om zich naar buiten te begeven. Hoewel sommigen niet tegen de kou konden, gierden anderen het uit als ze met slee en al omvielen. Ze leken alleen maar door te willen gaan. Er werd veel sleetje gereden, gewandeld en met sneeuwballen gegooid. Voor de huidige jeugd is zo’n pak sneeuw toch een uitzonderlijke ervaring. Een heerlijke ontspanning in deze moeilijke tijd. Hoewel het nog duidelijk moet worden of wel elke lagere school maandagochtend weer zijn deuren kan openen. Er zou een slechte bereikbaarheid kunnen zijn. En dat na de lange sluiting door de lockdown.

Code Rood

Zondag 7 februari was voor heel het land Code Rood van kracht. Als het niet strikt noodzakelijk was, werd geadviseerd om thuis te blijven. Sneeuw en een ijskoude striemende wind zorgden voor problemen op straat. De sneeuwstorm was de eerste in ruim tien jaar. De laatste werd gemeten op 9 januari 2010. In de wijk waren veel fietspaden en voetpaden niet vrijgemaakt van sneeuw. Daar waar de sneeuw wel weggehaald, maar niet gestrooid was, was het vaak glad.

De weersverwachting

De lage temperatuur en sneeuwval werden de afgelopen week al voorspeld. Op facebook kwam vervolgens een levendige handel in sleeën en warme skikleding op gang. Warme truiendag vond net een paar dagen te vroeg plaats. Ook veel mensen lieten hun winterbanden verwisselen. Vrijdag was het extra druk in de supermarkt volgens verschillende bronnen. Mensen wilden voor de sneeuwval boodschappen in huis hebben voor een aantal dagen. Hamsteren op kleine schaal. Nederland en Schuytgraaf waren voorbereid.

Schaatsen op natuurijs?

De komende dagen blijft het koude weer nog aanhouden. Veel sneeuw zal er waarschijnlijk niet meer vallen. Tegen het weekend wordt wel voorspeld dat er geschaatst kan worden op plassen en sloten. De kanovijver zal wellicht ook dicht vriezen. Als er stevig natuurijs is, komt wellicht de handel in schaatsen ook op gang. Zou de horeca voor koek en zopie gaan zorgen?

Iedereen veel winterpret toegewenst, maar wees voorzichtig.

 

 


Locatie

Schuytgraaf

www.inschuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen