Schuytgraaf zonder electriciteit en water

19 januari 2020Zondagmorgen vroeg viel de stroom uit in een deel van Gelderland. Ook Schuytgraaf had geen electriciteit. Ook in andere delen van Arnhem, Nijmegen, Andelst, Driel, Elst, Lent, Homoet en Herveld was er een stroomstoring. Bovendien was er ook al geen water meer. Niet alleen Schuytgraaf had last van een waterstoring. Andere delen van Arnhem-Zuid hadden hier eveneens last van.

Liander zoekt nog naar oorzaak stroomstoring

De beheerder van het energienetwerk, Liander, gaf aan dat een deel van het stroomnetwerk van de netbeheerder was uitgevallen. In de vroege ochtend na ontdekking van de storing werden monteurs ingezet om het probleem op te zoeken en te verhelpen. Rond half tien was de storing grotendeels opgelost. Er kon niet worden aangegeven waardoor het stroomnetwerk was uitgevallen. Dat moet nog verder onderzocht worden.

Treinstoring

Voor zover bekend waren er ‘gelukkig’ geen grote problemen bij voorzieningen als ziekenhuizen, zegt de woordvoerder van Liander. Die hebben ook noodaggregaten waarmee ze de eerste 24 uur stroom kunnen krijgen bij een storing. Wel lag het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen tijdelijk stil. Rond 10:45 uur zijn de treinen op dit traject weer gaan rijden. Op haar site biedt Liander excuses aan voor het ongemak.

Nog geen warm water en stadsverwarming

Waterbedrijf Vitens gaf aan dat er door de waterstoring sprake was van minder of geen waterdruk. Er werd ook gewaarschuwd dat er bruin water uit de kraan kon komen. Er wordt nog gezocht naar de exacte oorzaak van de storing. De huishoudens in Schuytgraaf en andere delen van Arnhem-Zuid zaten hierdoor zonder water. Halverwege de ochtend kwam er weer water uit de kranen. Dit water was echter nog koud. Warm water en stadsverwarming laat na de stroomstoring volgens Vattenfall nog op zich wachten tot ongeveer 13:45 uur. De stroomvoorziening op het regelstation werkt nog niet voldoende. De retourpompen moeten eerst weer naar behoren functioneren.

 

foto: Devin Avery op Unsplash


Locatie

Schuytgraaf en omgeving


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen