Schuytgraaf weer een stukje groener door buurtinitiatief

3 april 2021De bewoners van de Schrijnwerkersveste in Schuytgraaf werken samen om hun straat groener te maken. Een mooi voorbeeld van een buurtinitiatief in onze wijk.

Samenwerking

Door de samenwerking van de bewoners van de Schrijnwerkersveste met de gemeente Arnhem en Dolmans Landscaping is Arnhem weer een stukje groener geworden. Het idee kwam van de bewoners die meer groen in hun straat wilden. Zij hebben gezamenlijk een verzoek ingediend bij de gemeente Arnhem. Deze laatste heeft hen toestemming gegeven voor het planten van een boom, pomp en een plantvak. Voor het plantvak moesten tegels verwijderd worden. Dolmans Landscaping heeft opdracht gekregen om het initiatief te ondersteunen. Het resultaat is een extra stukje groen in Arnhem.

Bokashi

Binnenkort wordt Bokashi ingebracht. De blad-Bokashi van de afgelopen bladcampagne is nu klaar voor gebruik. Bokashi is de naam voor het proces dat voedselafval of in dit geval bladeren door fermentatie omzet in een bodemverbeteraar.

Beleid van de gemeente

Het is de ambitie van gemeente Arnhem om de komende jaren 10% van de verharding te vervangen door groen. Het initiatief pas dus perfect in het beleid van de gemeente. Meer groen is goed voor het milieu. Door tegels te vervangen door groen wordt er meer water vast gehouden bij droogte. Daarnaast is er meer leefruimte voor flora en fauna. Ook komt het de gezondheid van de mens ten goede, zowel fysiek als mentaal. Maar, bovenal is het ook gewoon mooi. Arnhem doet ook mee aan het NK Tegelwippen. Hierin strijdt Arnhem tegen andere steden wie de meeste tegels vervangt voor groen.

Wil je ook een initiatief nemen zoals de bewoners van Schrijnwerkersveste? Neem dan contact op met Henry Oost, buurtconciërge van Arnhem-Zuid, Dolmans Landscaping.

foto: buurtconciërge Arnhem-Zuid

Locatie

Schrijnwerkersveste
Schuytgraaf
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen