Schuytgraaf als alternatieve locatie voor Poli Zuid gepresenteerd

6 maart 2019Poli Zuid van ziekenhuis Rijnstate gaat weg uit Arnhem Zuid (Rijkerswoerd) en wordt mogelijk verplaatst naar het stationsgebied in Elst. Betrokken inwoner van Elderveld, Sander van Wijk, heeft een alternatieve locatie bedacht voor een uitgebreidere Poli Zuid. Hij oppert het stationsgebied Arnhem Zuid (Schuytgraaf) als nieuwe locatie. Op die manier blijft de Poli behouden voor Arnhem Zuid.

Beter bereikbaar

Van Wijk heeft zijn idee verder uitgewerkt. De plek bij het station in Schuytgraaf aan de Metamorfosenallee zou voor de hele regio beter bereikbaar zijn, zowel met het Openbaar Vervoer als met de auto. ‘Arnhem heeft ten opzichte van de overige gemeenten de meeste inwoners en zal mede door de uitbreiding van de wijk Schuytgraaf verder groeien’, zo redeneert Van Wijk in zijn plan.

Groen en niet ‘ziekenhuisachtig’

Hij heeft een sfeerbeeld van een gebouw gemaakt (zie tekening bij dit bericht) en daarvoor wijkbewoners geraadpleegd. Hier kwam uit dat er voldoende groen moet komen waardoor het gebouw er niet ‘ziekenhuisachtig’ uitziet en opgaat in de natuur met voldoende ruimte om elkaar te treffen, wandelen en te spelen.

Petitie

Lokale politieke partij Arnhem Centraal reageert enthousiast op het plan van Van Wijk: ‘Een interessant idee en wij worden hier enthousiast van! Een unieke kans om de zo gewaardeerde Poli Zuid te behouden voor de inwoners van Arnhem Zuid, Elst, Huissen etc.’ De partij startte eerder al een petitie voor het behoud van Poli Zuid in Arnhem Zuid. Deze petitie is inmiddels door ruim 2300 mensen getekend.

Van Wijk heeft zijn plan onder de aandacht gebracht bij Rijnstate. Of de overige lokale politiek en betrokken gemeentes net zo enthousiast worden van het plan van Van Wijk, is niet duidelijk.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen