Scholen brengen extra groen op Boomfeestdag

10 november 2021Op 10 november 2021 is het tijd voor de jaarlijkse boomfeestdag. Veel scholen doen hieraan mee door bomen en struiken te planten, zoals de Gazelle. Ook op de Brede School De Salamander wordt door een vertegenwoordiging van kinderen struiken geplant.

Brede School De Salamander

Na een korte toespraak mochten kinderen van BSO De Toverburcht, basisschool De Arabesk en De Schatgraaf in gecombineerde groepjes struiken planten. Om 10:00 uur ging het van start. De jongsten hadden wat hulp nodig met het graven en de grote planten poten. Nadat de week ervoor de tegels door de kinderen zelf en een aannemersbedrijf waren verwijderd, was er voldoende ruimte gemaakt voor de planten. Met een haag bestaande uit 100 ligusterstruiken komt er zeker meer groen op het schoolplein.

Meer geld nodig

Buitengroen vermindert in de zomer hitte in en rondom de school. Dat betekent een gezondere lucht, minder hittestress, meer aandacht voor de les en minder kunstmatige koeling. De gemeente Arnhem heeft al ingestemd om op een later moment ook een aantal bomen te financieren voor het schoolplein. Toch is dit nog niet voldoende en hoopt de projectgroep schoolplein nog meer geld en subsidies te krijgen om hun verdere plannen te verwezenlijken. Denk maar aan nieuwere en betere toestellen voor de kinderen om te spelen.

De Gazelle plant voor Stichting Urgenda

Bomen behouden en planten is een belangrijk onderdeel van het behalen van klimaatdoelen. Stichting Urgenda zet zich hiervoor in. Haar prioriteit is Nederland te vergroenen. Om 9.15 uur mochten leerlingen van basisschool de Gazelle planten plaatsen bij het Lindenlaantje in Schuytgraaf. Dit is gelegen ten noorden van de Metamorfoseallee. Het betrof planten van inheemse variatie. Voorafgaand aan de Boomfeestdag hadden de leerlingen al les gehad van Natuurcentrum Arnhem over o.a. het belang van bomen voor de stad. In totaal hebben meer dan 300 kinderen meegedaan in en rond Arnhem.

Boomfeestdag

De jaarlijkse boomfeestdag is ontstaan vanuit het streven om elk kind in de basisschooltijd een boom te laten planten. Het is een gedenkwaardig moment voor ieder kind. Bovendien wakkert het waardering en enthousiasme aan voor bomen, struiken en ander groen. Dus het leert een kind over de waarde van de natuur voor de rest van zijn of haar leven. En als een kind eenmaal enthousiast is gemaakt over bomen en natuur, brengt hij of zij deze kennis vroeg of laat ook weer over.

De foto’s zijn zowel van de Brede School als van de Gazelle

 


Locatie

Brede School De Salamander
Meikers 3
6846 HR Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen