Schatgraven in Schuytgraaf

24 februari 2012Vanaf het moment dat duidelijk werd dat ik in Schuytgraaf ging werken, begon ik te dromen dat ik schatgraver werd. Leuk, lekker op zoek samen met anderen.

Wat is waardevol in jouw leven en in deze wijk? Waar graaf jij dat op? Kunnen anderen het daar ook vinden? Er zijn éénpersoonsschatten, maar samen gaat schatgraven veel gesmeerder. Er is een school die de Schatgraaf heet en kinderen, van een andere school geloof ik, gaan op een bijzondere manier bezig met het thema ‘duurzaamheid’.

Ik ben benieuwd naar de ideeën!

Energie(k)

Mooie mensen, bijzondere ontmoetingen, ruimte om ons heen, de natuur en dat kinderen lekker met elkaar kunnen spelen, dat zijn grote schatten. Wat regelmatig gemist wordt in de wijk is een kern, een hart of een ziel van de wijk.

Ik heb mensen ook gevraagd waar ze energie van krijgen in Schuytgraaf. Heel letterlijk klonk de tijds– en energiebesparing die nieuwe wegen opleveren. Iemand anders miste juist iets op mobiliteitsgebied: overdekte fietspaden. Energie putten mensen uit het nieuwe, de kansen om te ontwikkelen en de gelegenheid om met elkaar te praten over wat er is tussen hemel en aarde.

Heb je vragen aan mij? Mail gerust.

Bij het moeilijke, het mooie of het gewone in je leven wens ik je goede grond en verrassende vondsten toe!

Han Hoekstra, predikant
Protestantse kerk Arnhem – De Kandelaar – Den Haagweg 1
j.hoekstra04@chello.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen