Schade aan plantsoen Bongeren door vrachtwagen

20 februari 2021Vandaag, vrijdag 19 februari, rond een uur of drie, reed een vrachtwagen het plantsoen in, gelegen tussen De Dissel en De Silo in Bongeren. Vervolgens kwam hij vast te zitten in het gras. Wat de vrachtwagen er precies kwam doen is niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk kwam hij voor levering of werkzaamheden bij één van de huizen rondom het plantsoen.

De situatie van het park

Het desbetreffende park in Bongeren is alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers op het fietspad dat er doorheen loop. Voor de voetgangers is er eind vorig 2020 een voetpad geheel opnieuw aangelegd. Het grasveld wordt ook geregeld bijgehouden. Het geheel ziet er altijd verzorgd uit.

Problemen met de vrachtwagen

De vrachtwagen kwam niet alleen op een plek waar hij niet behoorde te komen. Het is niet voor niets, niet toegankelijk. Er spelen vaak jonge kinderen. En de aanleg is evenmin op verkeer berekend. Bovendien kwam de wagen ook nog vast te zitten in het gras. Hij kwam door pogingen eruit te komen steeds dieper te zitten, volgens een ooggetuige. Uiteindelijk heeft de chauffeur hulp ingeroepen. Deze kwam in de vorm van een trekker. Die vervolgens ook het parkje in reed om de vrachtwagen vast te koppelen. Tijdens het achteruit slepen van de wagen werd de langste route gebruikt. De randen van het gehele pad werden zo ook nog eens ‘omgeploegd’ (zie ook de foto’s). Op het eind kwam de vrachtwagen bijna ook vast te zitten in de wadi. Maar, het lukte en de vrachtwagen en trekker vervolgden hun weg.

Vaker verkeer in het park

In het verleden zijn er al vaker auto’s en bestelauto’s het plantsoen ingereden. Ze hebben er gelukkig niet eerder zoveel schade aangebracht. Soms zijn voertuigen er door de bewoners ook op gewezen dat er geen toegang voor ze was. Andere keren wordt hun aanwezigheid ook gedoogd. Of deze chauffeur gewaarschuwd is, is niet bekend. Maar de constructie van de weg en de borden geven wel duidelijk aan dat het parkje niet voor verkeer toegankelijk is. De schade voor het herstel van het plantsoen zullen wel niet aan de gemeente vergoed worden.

 


Locatie

De Dissel / De Zeis Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen