Scandinavisch wonen in Schuytgraaf

31 oktober 2020Lagom. Het is het Zweedse woord voor ‘precies zoals het moet zijn’. Dat wil men bereiken voor de 28 nieuwe eengezinswoningen die in Schuytgraaf gebouwd gaan worden. Portaal heeft daarvoor de opdracht gegeven aan Bouwbedrijf Trebbe. Het worden energiezuinige woningen, met zonnepanelen. Ze krijgen een Scandinavische uitstraling. Het worden geen koopwoningen, maar huurwoningen.

Wonen in een groene omgeving

De woningen worden gebouwd in de Bolderbuurt. Dat wil zeggen op een nieuw veld, namelijk 24. Dit veld krijgt een woonsfeer die past bij de groene locatie ervan. Bovendien wordt het een fijne woonomgeving, die doet denken aan het leven in Scandinavië. Daar heerst een cultuur die uitgaat van een nuchtere en ontspannen levensopvatting. Daarnaast staat het dichtbij de natuur.

Over de woningen

De woningen zijn ontworpen door Beltman Architecten. Met drie slaapkamers zijn het sociale-
huurwoningen die zeer geschikt zijn voor gezinnen. Manager vastgoed Robert van Dijk is blij met de bouw. “We weten allemaal dat Arnhem zit te springen om betaalbare huizen. De wachtlijst voor sociale- huurwoningen is lang. Wij zijn blij dat we met dit project een bijdrage kunnen leveren.”

Betaalbaarheid

Portaal hecht grote waarde aan een goede kwaliteit woningen op een goede locatie. Daarnaast is betaalbaarheid voor hen ook belangrijk. Manager Volkshuisvesting Joost Wools: “We willen de huur onder de huurtoeslaggrens houden. Op dit moment is dat € 619 per maand. Boven die zogeheten aftoppingsgrens neemt de huurtoeslag af. Daarnaast door energiezuinige woningen te bouwen, blijft de energierekening van de huurders laag. Zo helpen we huurders om hun totale woonlasten laag te houden. Wonen in de sociale huursector moet betaalbaar zijn.”

Alles binnen handbereik

Op korte afstand van de woningen zijn veel voorzieningen. Bijvoorbeeld Winkelcentrum Schuytgraaf, dat nog wordt uitgebreid. En natuurlijk station Arnhem Zuid. Ook de Arnhemse binnenstad is met openbaar vervoer en met de auto goed te bereiken. Bovendien maken de ontsluitingswegen A50 en A325 zowel de groene omgeving als belangrijke autowegen snel bereikbaar.

Verhuur

De woningen zijn naar verwachting eind 2021 klaar. Zij zullen hier in 2021 aangeboden worden.

Locatie

Veld 24, Bolderbuurt

www.entee.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen