Ruim een miljoen euro beschikbaar voor huishoudelijke hulp

1 maart 2015Arnhemmers die niet in aanmerking komen voor geïndiceerde Wmo-zorg (of een hoge eigen bijdrage moeten betalen) kunnen voor tien euro per uur huishoudelijke hulp krijgen. De gemeente betaalt de rest van de kosten uit een pot die het Rijk beschikbaar heeft gesteld om werkgelegenheid in de thuiszorg te stimuleren. Arnhem krijgt in 2015 en 2016 per jaar 1,4 miljoen euro.

Wat houdt de regeling precies in? De dienstverlening die onder de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) valt, kan hetzelfde of aanvullend zijn aan de gebruikelijke geïndiceerde zorg. Bijvoorbeeld het schoonhouden van het huis, het wassen/strijken van kleding, het doen van boodschappen en het bereiden van maaltijden. Voor elk uur dat u hulp krijgt, betaalt u zelf € 10,- per uur (rechtstreeks aan de thuiszorginstelling) en legt de gemeente € 12,50 bij vanuit de HHT. De hulp moet geleverd worden door één van de onderstaande thuishulporganisaties in Arnhem.

Voor wie?
De regeling is bedoeld voor Arnhemmers die:
• tijdelijk zorg nodig hebben, bijvoorbeeld om naar huis te kunnen na een behandeling in een ziekenhuis;
• mantelzorg verlenen;
• graag huishoudelijke hulp zouden willen krijgen en ook recht hebben op geïndiceerde zorg, maar die de eigen bijdrage te hoog vinden en om die reden afzien van huishoudelijke hulp.

Hoe vraagt u deze hulp aan?
Inwoners van Arnhem kunnen vanaf 9 februari zonder tussenkomst van de gemeente een aanvraag doen bij één van de volgende thuiszorginstellingen:

• Pleyade Thuiszorg, Wilma Vink of Riekie Huiser. Telefoon 026-7517302 (maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur). Via internet www.pleyade.nl. Daar kan een contact formulier ingevuld worden. Pleyade belt dan de volgende werkdag terug.

• Thuiszorg Vreedenhoff, telefoon 026-3846515, e-mail thuiszorg@vreedenhoff.nl. Bezoekadres: Esperantolaan 2, 6824 LV Arnhem. Dagen waarop de dienstverlening geleverd wordt: maandag t/m vrijdag.

• Stichting Thuiszorg Midden Gelderland: 026-3762500.

• Thuiszorg Groot Gelre: 026-3639223


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen