Rugstreeppaddenkoor

1 mei 2013Rugstreeppaddenkoor
Tekst: Elvira Werkman

Vannacht lag ik wakker. Niet omdat een van de kinderen bij mij in bed kroop om een diepgaand gesprek aan te gaan. Ook niet omdat een verhaal bleef malen in mijn hoofd en ik de plot maar niet kon rondbreien. En zeker niet omdat het eten verkeerd was gevallen en de wijn me naar het hoofd was gestegen. Niks van dat alles.

Nee, ik luisterde naar rugstreeppadden. Ja, je leest het goed, roepende rugstreeppadden! Het fluitende geluid van een paddenkoor kwam en ging, met de wind door mijn slaapkamerraam. Nu eens harder, dan weer zachter, als het deinen van de zee. Het was prachtig en ik kreeg zin in warme lentedagen.

Zin om op een warme avond begin juni met blote voeten in de modder te zoeken naar jonge rugstreeppadjes. Zoals dochter en ik vorig jaar deden bij ons in het parkje. Honderden jonge padjes zo groot als een pinknagel vonden we.

Maar zover is het nu nog niet. Ze zijn nog maar net uit winterslaap. De mannetjes moeten met hun roep eerst de vrouwtjes maar eens zien te lokken, dan zien we wel weer verder. En met de gedachte aan blote voeten op warme avonden viel ik weer in slaap.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen