Rob Voerman – De uitkijktoren van Schuytgraaf

30 november 2023Rob maakt voor Schuytgraaf een uitkijktoren waar vanuit de omgeving door verschillende perspectieven geobserveerd kan worden.

Drie dimensionale werk

In zijn drie dimensionale werk, maakt Rob gebruik van een willekeur aan afgedankte materialen, zoals roestige objecten, stukken hout en karton, plastic en glas. Zijn bouwwerken doen denken aan een primitieve hut, een grot of een machine. Inspiratie haalt hij uit architectuur die nog gebouwd moet worden en in de toekomst kan bestaan. Ook de ruimtevaart inspireert hem. Het is dan ook niet gek dat de werken van Rob daaraan doen denken; gekke, futuristische bouwwerken waarin de functie de vorm kan bepalen. Ook de uitkijktoren lijkt op een ruimtemodule dat in Schuytgraaf is geland en over enige tijd weer op zou kunnen stijgen.

Landschap

Rob reageert op het thema ‘Landschap’, dat de curator van de kunstroute Fleur Junier ziet als een van de kernidentiteiten van de wijk. De kunstenaar wil de fysieke ervaring van het landschap en de natuur met de uitkijktoren benadrukken. Door de ruim vier meter hoge uitkijktoren op de heuvel te plaatsen, kunnen bezoekers via twee ingangen het werk betreden en de wijk via verschillende perspectieven bekijken: een richting naar De Veluwe, de rivier en de stuwwallen, een richting naar Nijmegen en een naar het oosten. De uitkijkvensters zijn voorzien van hekwerken en valbeveiliging.

Uitkijktoren

Het onderstel van de uitkijktoren is gemaakt van staal. Het beeld, de opbouw, is van aluminium vervaardigd met ruiten van 10 cm massief glas. Op het dak komt een kleine constructie van aluminium en dik rood plexiglas, waarin zich ledverlichting bevindt dat door een zonnepaneel wordt voorzien van elektriciteit. De ledverlichting zal in de avonduren een zwak pulserend licht uitstralen. Rondom het kunstwerk worden lokale struiken geplant zodat het werk opgaat in het landschap.

Locatie

Plaatsing: begin december

Plaatsing duur: 2 dagen

Locatie: De Ecozone, op de heuvel aan de Metamorfoseallee, ter hoogte van de Orpheusstraat.

 

Meer informatie: www.plaatsmaken.nl of volg ons op Instagram: Kunstroute_schuytgraaf


Locatie

De Ecozone
De heuvel aan de Metamorfoseallee


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen