Rijnstate Velp en Poli Zuid verhuizen hun dienstverlening voor patiënten

22 juni 2023Als op maandag 26 juni Rijnstate Elst in gebruik genomen wordt, betekent dat een verandering voor de dienstverlening vanuit de locaties Velp en Arnhem-Zuid. In onderstaande opsomming lees je wat de belangrijkste veranderingen voor je kunnen betekenen.

Verhuizing

Op vrijdag 23 juni zijn de afdelingen van Rijnstate op de locaties Velp en Arnhem-Zuid gesloten om te kunnen verhuizen. Alleen enkele patiënten onder behandeling van Vitalys kunnen nog op hun afspraak komen in Velp. In Arnhem-Zuid kunnen patiënten die voor de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) komen, ook gewoon voor hun afspraak terecht.

Van Velp naar Elst en Arnhem

Vanaf maandag 26 juni opent Rijnstate Elst de deuren om huisvesting te bieden aan bijna 30 specialismen. De vaste afdelingen uit Velp – Dermatologie, Oogheelkunde en het Pijncentrum – ontvangen dan nieuwe en bestaande patiënten in Rijnstate Elst. Ook Vitalys zal vanaf die dag ondergebracht zijn op deze vestiging, evenals de Poli-apotheek.

Het Rijnstate Allergiecentrum verhuist vanuit Velp naar Rijnstate Arnhem. TravelClinicOost (TCO) verhuist naar zowel Rijnstate Elst als Rijnstate Arnhem.

Bloedafname Velp voorlopig gesloten

Dat betekent dat met ingang vanaf maandag 26 juni Rijnstate Velp gesloten is voor patiënten. De vestiging blijft wel open voor medewerkers van het laboratorium voor medische microbiologie.

Ook de bloedafnamelocatie is vanaf maandag 26 juni gesloten. Er wordt gezocht naar een nieuwe vestiging in de buurt. Tot die tijd kunnen patiënten terecht op andere adressen in de regio. Kijk voor locaties in de buurt op de website van ZekerWeten.

Poli Zuid open voor MKA

Poli Zuid van Rijnstate blijft open voor patiënten die voor een afspraak komen voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) of voor bloedafname. De huidige huurders die naast de afdelingen van Rijnstate hun huisvesting hebben in Poli Zuid behouden hun onderkomen. Je kunt op die locatie terecht voor Bloedafname (ZekerWeten), Beter Horen, Praktijk Rigtering, Consultatiebureau VGGM en Livit Orthopedie.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.rijnstate.nl

Over Rijnstate

Rijnstate is een topklinisch opleidingsziekenhuis met circa 6.500 medewerkers en locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Naast basiszorg voor patiënten uit de regio, biedt Rijnstate topklinische zorg op een aantal expertisecentra. Voor deze zorg verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar Rijnstate.

Rijnstate wil vooroplopen. Daarom werkt het ziekenhuis voortdurend aan manieren om merkbaar te blijven verbeteren. Om vernieuwingen te realiseren die tastbaar zijn, zet Rijnstate wetenschap in die ertoe doet. En wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen.

Daarnaast werkt het ziekenhuis intensief samen met patiënten en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om de zorg te verbeteren. Zo zet Rijnstate hoog in op passende zorg en preventie. Dat maakt de zorg op alle fronten steeds prettiger, soepeler en effectiever – op een heel menselijk niveau.


Locatie

Rijnstate Elst, nieuwe locatie
Stationsplein 2, 6662 NC Elst


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen