Resultaat Campagne Oekraïne

13 april 20222 april, dat was de datum dat er een grote inzameling plaats vond aan de Voorwende 12 in Schuytgraaf. Hierbij waren meerdere organisaties bij aangesloten. Ook waren er meerdere acties opgestart om spullen in te leveren bij deze gezamenlijke actie. Hieronder zijn de resultaten te vinden van de inzameling aan de Voorwende.

 

Inzameling Voorwende

  • 40 vrijwilligers
  • 1.000 dozen
  • 32 pallets
  • 100% vrijwillig en belangeloos

 

Andere inzamellocaties

De groep Campagne Oekraïne blijft bezig met de inzameling. Dit doen ze ook buiten Schuytgraaf. Er zijn al inzamelingen geweest bij Presikhaaf en winkelcentrum Kronenburg.

Wil je meer weten wat de groep Campagne Oekraïne doet? Ze zijn te volgen via Facebook.

 

Bussen naar Oekraïne

18 maart en 10 april zijn er bussen vertrokken vol spullen naar Oekraïne. De eerste bus die vertrok op 18 maart brengt spullen naar de Oekraïense grens en komt terug met vluchtelingen. Op 10 april is de tweede bus met spullen vertrokken vanuit Schuytgraaf richting Oekraïne, naar een kinderopvang project. Deze bus zal weer terug rijden met 44 vluchtelingen.

 

Andere inzamelingen

Naast de grote inzamelingsactie aan de Voorwende, waren er meerdere acties begonnen door wijkbewoners. Hieronder de resultaten daarvan.

 

Tasjes inzameling

Door een wijkbewoonster zijn er meer dan 100 tasjes met inhoud opgehaald om te doneren aan de kinderen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Ook de basisschool De Troubadour – Elden heeft hier een bijdrage aan weten te leveren. 40 van de tasjes worden gegeven aan de kinderen die aankomen op de Rijnkade. De rest van de tasjes zijn opgestuurd rechtstreeks naar Oekraïne.

 

Flessen inzameling

Ook kinderen uit de wijk hebben een actie gehouden. De broertjes Hroar (8) en Ivar (7), hadden een hoog gedrag ingezet om op te halen. Het opgehaalde bedrag wordt gedoneerd aan Giro 555 voor Oekraïne.

 

Foto’s

Boven aan dit artikel zijn meerdere foto’s van verschillende inzamelacties te zien.

De foto’s zijn voorzien van auteursrechten.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen