Regionale kunstenaars gezocht voor speciaal kunstenaarsproject The Colorfield Performance

11 november 2020De hele zomer van 2021 kunnen bezoekers van Park Lingezegen gaan kijken naar The Colorfield Performance. Dit is een uniek landartproject, dat opgesteld wordt op het Evenemententerrein aan De Park. Onder leiding van initiatiefnemer Dirk Hakze zullen 500 kunstenaars een uniek kunstwerk in de open lucht realiseren.

Uniek tijdelijk kunstwerk aan De Park

The Colorfield Performance is een uniek kunstproject. Het is echter voor monumentaal vormgever Dirk Hakze niet de eerste keer dat hij dit project heeft gerealiseerd. Op het evenemententerrein worden 500 panelen van 1,22 x 1,22 meter opgesteld. Deze worden door de zomer heen beschilderd door kunstenaars uit 19 verschillende landen. Ieder kan zijn of haar eigen invulling geven aan het paneel. Gezamenlijk vormen de kunstwerken een prachtig en kleurrijk geheel. Vanaf een hoger gelegen punt wordt dit een wonderbaarlijk mooi schouwspel als alle kleuren met elkaar gaan interfereren. Dirk Hakze: ‘Binnen dit concept is het mogelijk om samen met anderen een zeer groot kunstwerk te creëren. Dat vormt een krachtige markering in het landschap. En voor publiek heeft het een zeer grote belevingswaarde.’

De hele zomer te bewonderen.

The Colorfield Performance is gedurende de hele zomer te zien op het evenemententerrein Park Lingezegen. Het is vrij te bezoeken voor geïnteresseerden. Vanaf 1 maart 2021 wordt gestart met opbouwen. Vervolgens zijn de kunstenaars van 15 april tot en met 31 augustus aan het werk. Daarna zal het kunstwerk nog tot 1 oktober in zijn geheel blijven staan.

Enthousiasme bij Park Lingezegen en gemeente Overbetuwe

Makelaar Kunst Ilse Aarsman en Parkdirecteur Sven Van Rijswijk, beiden van Park Lingezegen; ‘We zijn erg blij dat we The Colorfield Performance mogen verwelkomen in Park Lingezegen. Het brengt de hele zomer kleur en leven op het evenemententerrein. Bovendien zet het Park Lingezegen op het gebied van kunst geweldig op de kaart!’ Daarnaast vult wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van de gemeente Overbetuwe aan: “De afgelopen jaren hebben we als gemeente hard gewerkt aan het sterker op de kaart zetten van kunst. Kunst en cultuur zorgen voor verbinding, zeker in deze tijden van Corona. Onze inwoners kunnen genieten van veel openbare kunstwerken en een kunstfietsroute. Met The Colorfield Performance kunnen we daar nu nog een fantastisch (tijdelijk) kunstwerk aan toevoegen!”

Ruimte voor kunstenaars uit de regio

Een groot aantal kunstenaars heeft zich al aangemeld om deel te nemen aan The Colorfield Performance. Er is echter nog plek voor kunstenaars uit de regio. Wanneer zij interesse hebben om deel te nemen, kunnen zij zich hier opgeven.


Locatie

Park Lingezegen
De Park 10
6661 NW Elst

https://parklingezegen.nl/

info@parklingezegen.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen