Rechtswinkel Arnhem – Al bijna 25 jaar gratis juridisch advies

18 december 2014Op 29 februari 2015 bestaat Rechtswinkel Arnhem alweer vijfentwintig jaar. Bij de oprichting was de doelstelling om juridisch advies te verlenen aan personen voor wie rechtshulp in het algemeen minder toegankelijk is. Het was de bedoeling dat je bij de Rechtswinkel net zo makkelijk naar binnen loopt als bij een gewone winkel. Vandaag de dag verzorgt de Rechtswinkel nog steeds laagdrempelige en vrijblijvende spreekuren, waarbij vrijwillige rechtswinkeliers de juridische vragen van de cliënten zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Daarnaast trachten zij een wegwijzer te zijn in de vaak zo onduidelijke rechtsgang.

Ondanks dat de doelstelling hetzelfde is gebleven, is de Rechtswinkel wel met zijn tijd meegegaan. Zo kunt u de onlangs vernieuwde website bezoeken, is de Rechtswinkel makkelijk te bereiken via social media en is het mogelijk om uw vraag per mail te stellen. Ook heeft de Rechtswinkel er een vestiging in de wijk Presikhaaf. Dit alles is bereikt zonder geldelijke subsidie van de gemeente. De reden daarvan is dat er al geldelijke subsidie wordt verleend aan Het Juridisch Loket. Rechtswinkel Arnhem biedt echter een nuttig en laagdrempelig alternatief, waarbij de spreekuren gewoon bij u in de wijk plaatsvinden.

Heeft u zelf een juridische vraag? Kom dan langs op een van de spreekuren. Vergeet de relevante documentatie niet mee te nemen! Een vrijwillige bijdrage is hierbij altijd welkom.

De spreekuren vinden plaats op:
Maandag 19.00 uur tot 20.00 uur                      MFC Presikhaven      Laan van Presikhaaf 7
Dinsdag 19.00 uur tot 20.00 uur                        MFC Klarendal           Karzerneplein 2
Woensdag 19.30 uur tot 20.30 uur                    MFC De Malburcht    Graslaan 97c

U kunt dus een uur lang binnenlopen met uw vraag.

Voor meer informatie over Rechtswinkel Arnhem:
www.rechtswinkelarnhem.nl
info@rechtswinkelarnhem.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen