Raff en Duke eerste en tweede bij Nederlands Kampioenschap Quad Standaard

21 oktober 2020BSG Quad Cross is een jong cross team met rijders Raff (8) en Duke (10) Glezer. Zij rijden dit jaar voor het Nederlands Kampioenschap quad standaard. En, ze wonen in Schuytgraaf. Leuk om twee van deze jonge talenten in onze wijk te hebben wonen.

Kampioenen

Quad standaard is een klasse bij motorsport organisatie Nederland (MON). Deze organisatie rijdt het Nederlandse kampioenschap. De jongens doen mee in de groep van 5 t/m 11 jaar. Ze doen veel om goed te presteren. Ze trainen sowieso elk weekend op hun 90cc quads. Helaas konden door Covid-19 twee wedstrijden niet doorgaan. In de overige wedstrijden reden de twee jongens meestal vooraan. Dit had tot gevolg dat met vijf wedstrijden Raff kampioen en Duke tweede werd. Gefeliciteerd Raff en Duke met deze prestatie.

Hoe werkt de puntentelling?

Elke wedstrijddag heeft twee manches. In deze ritten crossen de deelnemers tegen elkaar. Per manche krijg je punten afhankelijk van de plek waar je eindigt. Win je de race dan krijg je bijvoorbeeld 60 punten, maar als je als tweede binnenkomt, dan krijg je 54 punten enz. De punten per deelnemer worden met elke manche en wedstrijddag weer opgeteld. Wie aan het einde de meeste punten heeft is de kampioen. Afgelopen weekend werd dus bekend gemaakt dat dit jaar Raff eerste was geworden en zijn broer Duke tweede.

Groot feest op kleine schaal

Door de coronamaatregelen kon er geen groot feest plaats vinden. Maar, er werd wel alles aan gedaan om de prestatie van Raff en Duke groots te vieren. Bijvoorbeeld door de tuin prachtig te versieren. Ook hadden de ouders van de jongens de BSG Quad tenten opgezet met de quads van de jongens eronder. Zo lieten ze zien dat je ook een feest kunt vieren met alleen de grootste fans, hun gezin. De jongens hadden in ieder geval de tijd van hun leven toen ze leerden hoe ze (kinder)champagne moesten spuiten. Bekijk dit vooral op deze video .

 

 


Locatie

Omgeving van de Salamander
Meikers
te Arnhem

https://www.facebook.com/pages/category/Personal-Blog/BSG-QUAD-CROSS-672541362870021/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen