Poolse arbeidsmigrant opgehaald met ambulance

8 juni 2021Sinds twee weken bivakkeerde een Poolse arbeidsmigrant in zijn auto in onze wijk. Hij verbleef al die tijd in zijn auto in de buurt van het winkelcentrum Schuytgraaf.

Nauwelijks aanspreekbaar

De man lag al enige tijd in zijn auto toen dit een inwoonster van Schuytgraaf opviel. Zij probeerde te helpen. De man was de meeste tijd in slaap, zeer dronken. Sonja Vlaanderen kreeg toch contact met hem, ondanks het gebrekkige Engels dat de man sprak, Haar werd duidelijk dat de man geen vaste werk- of woon- of verblijfplaats meer had. Bovendien was de Poolse arbeidsmigrant alcoholist. Aangezien de situatie er niet goed uit zag, vroeg zij via de sociale media om hulp.

Instanties

Dankzij haar oproep op facebook kwamen er voorstellen binnen met namen van instanties die te hulp konden schieten. De politie is polshoogte gaan nemen, maar kon niets ondernemen volgens facebookberichten, Klaarblijkelijk, omdat de man geen overlast bezorgde. Een organisatie, genaamd stoelenproject, kon onderdak geven aan de man. Voorwaarde was echter dat de man zich daar ook moest melden om een slaapplaats te krijgen. Dat leverde problemen op gezien de alcohol. Het wijkteam kon helaas ook niet helpen. Een behulpzame Pools sprekende vrouw, Marta, hielp met vertalen. Kleding, eten en drinken (geen alcohol) en zelfs paracetamol werden naar de man gebracht door buurtbewoners. Veel mensen hielpen de man, maar maakten zich ook zorgen. De hulp die zij hem boden leek ontoereikend. Een meer structurele oplossing leek nodig te zijn.

Redding

Hulp kwam er uiteindelijk. Maandag 7 juni 2021 kwam een ambulance de Poolse man ophalen. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar men zich over de man kon ontfermen. Daar kan hem de noodzakelijke medische hulp bieden en hem hopelijk weer verder op weg helpen.

bron: facebookpagina Sonja Vlaanderen

 


Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf
Fortunastraat
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen