Politie zet zich in tegen pesten en organiseert chatsessie op 25 september

21 september 2019Wat als jij gepest wordt? Of ken je iemand die hier last van heeft? Misschien pest je zelf en wil je hierover praten? Blijf er niet mee rondlopen en vertel het aan iemand anders, zoals je ouders, je mentor of de politie. Het is namelijk van belang dat jij je beter gaat voelen. Het is heel belangrijk dat er aan pesten een einde komt.

Speciale Chat

Op woensdag 25 september is er van 19.00 tot 21.00 uur een speciale chat met ‘StopPestenNu‘ over dit onderwerp op www.vraaghetdepolitie.nl/chat  Het is een gemakkelijke manier om je hart te luchten, je vragen te stellen of gewoon te praten over pesten.

Wat is pesten?

Pesten is een vorm van agressie. Hierbij probeert iemand of proberen meerderen herhaaldelijk een andere persoon schade toe brengen. Die schade kan fysiek, verbaal of psychologisch zijn. Daarbij is de macht ongelijk verdeeld. Pesten is een groepsproces waar het niet alleen gaat om pesters en kinderen die gepest worden. Ook omstanders, meelopers, beroepskrachten en ouders kunnen erbij betrokken zijn. Het gebeurt overal, zoals op school, op sportclubs, in de buurt en zelfs online. Vaak gaat het bij pesten om kinderen. Het kan echter ook volwassenen betreffen op het werk of in hun woonomgeving.

Gevolgen

Ieder kind heeft het recht om veilig, gezond en kansrijk op te groeien. Dit is echter niet vanzelfsprekend voor een gepest kind. Pesten kan leiden tot eenzaamheid, depressiviteit en in enkele gevallen heeft het geleid tot zelfmoord. De meeste mensen die in hun jeugd zijn gepest houden er negatieve gevoelens aan over en sommigen belemmert het zelfs erg.Waarom langer wachten met actie nemen? Deze chat zou een eerste stap kunnen zijn naar een gelukkiger leven.
foto: politie

Locatie

www.vraaghetdepolitie.nl/chat

www.vraaghetdepolitie.nl/chat


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen