Politie is de strijd aan gegaan tegen fietsendieven bij station Arnhem-Zuid

9 november 2020De politie heeft twee fietsendieven op heterdaad betrapt, tijdens een actie op vrijdagavond 6 november. Zij hadden een fiets op station Arnhem-Zuid ontvreemd.

Actie tegen fietsendiefstallen

Al een tijdlang wordt station Arnhem-Zuid geteisterd door fietsendieven. De politie heeft een actie opgezet om de fietsendiefstallen tegen te gaan. Dit resulteerde vrijdagavond in twee aanhoudingen. Om dit te bereiken heeft de politie gepost bij het station. Agenten waren er dan ook getuige van dat er bij het station een fiets werd weggenomen. Vervolgens werd deze achterin een auto gelegd, welke daarna Schuytgraaf in reed. De agenten lieten de auto aan de kant van de weg stoppen. Na de betreffende fiets in de achterbak te hebben aangetroffen, hielden ze twee verdachten aan.

Aangifte

De politie treft vaak fietsen aan waarvan ze vermoeden dat die van diefstal afkomstig zijn. Als deze niet aangegeven zijn als gestolen, is het voor agenten moeilijk om de fiets aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Vaak zet de politie een oproep op sociale media om de eigenaar te vinden. Veel mensen nemen niet de moeite om aangifte te doen, tenzij fietsen verzekerd zijn. Toch kan het de moeite waard zijn. Het is voor agenten makkelijker om een fiets bij een eigenaar te krijgen als deze als gestolen is opgegeven. Is jouw fiets gestolen? Klik dan hier om aangifte te doen. Belangrijk om te weten bij het doen van aangifte is dat je het framenummer en het merk van de fiets kunt opgeven. Zo maak je het voor agenten makkelijker om een fiets terug te vinden.

Voorkom fietsendiefstal

De meeste fietsen worden alleen met het vaste slot vast gezet. Dit zijn voor fietsendieven de makkelijkste fietsen om mee te nemen. Zet je fiets altijd met het vaste slot en een hangslot vast, dit maakt het dieven al moeilijker. Zet bij voorkeur je fiets met het hangslot vast aan een lichtmast of hek waar je het hangslot niet vanaf kunt halen.

Fietsdiefstalregister

De overheid wil de handel in gestolen fietsen tegen gaan. Dit doet ze met het fietsdiefstalregister. Hierin kun je opzoeken of een fiets als gestolen geregistreerd staat opgegeven. Mocht je een tweedehands fiets willen kopen, check dan of deze hier niet in genoteerd staat.


Locatie

Station Arnhem-Zuid
Metamorfosenallee 75
6843 TZ Arnhem

https://www.facebook.com/Wijkagenten-Schuytgraaf-Arnhem-1005146089627342


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen