Plan boomgaarden Metamorfosenallee gereed

15 januari 2017De slogan van Schuytgraaf, Arnhem in de Betuwe, wordt versterkt met de aanleg van twee boomgaarden langs de Metamorfosenallee. De gemeente Arnhem heeft het plan voor de aanleg van twee boomgaarden gereed en start dit voorjaar al met de uitvoering van de eerste fase.

Het plan

Langs de Metamorfosenallee, ter hoogte van de nieuwe buurt Aan de Weide en de bestaande buurten De Waarden en Leihagen worden boomgaarden aangelegd bestaande uit ruim 200 echte fruitbomen. Appel-, kersen-, peren-, pruimen-, hazelnoten- en walnotenbomen wisselen elkaar af in de nieuwe boomgaarden.  Door het planten van vroege bloeiers, midden bloeiers en late bloeiers ontstaat er een optimale dynamiek en is de oogsttijd gespreid. Lokale imkers plaatsen bijenkasten zodat bijen kunnen zorgen voor de bestuiving. Het is ook mogelijk om door de boomgaarden te struinen over de nog aan te leggen struinpaden.

Hoogstambrigade

Het onderhoud van de fruitbomen moet uitgevoerd worden door bewoners. De vrijwilligers van de Hoogstambrigade Schuytgraaf ondersteund de bewoners met materialen en met know how. De vrijwilligers van de Hoogstambrigade onderhouden zelf meerdere fruitbomen in Schuytgraaf, waaronder de bomen in de Speelgaard en het Fruitbos.

Op 11 februari gaat de brigade de fruitbomen in de Speelgaard onderhouden. Daarvoor roept de brigade ook bewoners van de aangrenzende buurten Bloesemgaerd en Leihagen op om mee te helpen. Tijdens de snoei werkzaamheden leer je als bewoner meer over hoe je een fruitboom goed kunt onderhouden. Meer informatie is te vinden in de wijkagenda.

De Hoogstambrigade kan ook altijd nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Dus als je geintresseerd bent in de ins en outs van het snoeien van fruitbomen, neem dan gerust contact op met de brigade. Meer informatie over de Hoogstambrigade is te vinden op de pagina van de Hoogstambrigade op inSchuytgraaf.


Locatie

Langs Metamorfoseallee


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen