Parkeeronderzoek leidt tot onrust bij bewoners

14 februari 2020Afgelopen week is er onrust ontstaan bij bewoners in een deel van Schuytgraaf. Een meisje dat alleen Engels sprak maakte in het donker foto’s van kentekens.

Onrust

Vanwege een parkeeronderzoek liepen medewerkers van een onderzoeksbureau door de wijk. Deze medewerkers waren niet herkenbaar als zodanig. Een van de medewerkers – een meisje met een hoodie op en oordopjes in, die alleen Engels sprak en in het donker kentekens registreerde – gaf een onprettige indruk. Hoewel deze medewerker op verzoek van bewoners een brief van het onderzoeksbureau liet zien waarin een toelichting werd gegeven over het doel van het onderzoek, nam dit niet de onrust weg. Vooral ook omdat ze dit niet goed kon toelichten. Daarbij kwam dat bewoners de brief niet vertrouwde, zo is te lezen op de bewoners pagina op Facebook.

Excuses gemeente

De gemeente biedt nu haar excuses aan voor de ontstane onrust. In een brief die zij publiceerden op www.schuytgraaf.nl laat de gemeente weten dat er wel degelijk in opdracht van de gemeente een parkeeronderzoek uitgevoerd wordt. ‘Wij willen alle inwoners van de wijk geruststellen en bevestigen dat dit onderzoek in opdracht van gemeente Arnhem plaatsvindt. Wij hadden alerter moeten zijn op de wijze waarop de registratie plaatsvond’ zegt de gemeente in de brief.

Parkeeroverlast station

De gemeente heeft vorig jaar diverse meldingen van parkeeroverlast bij het Station Arnhem Zuid ontvangen. Daarom wordt nu een parkeeronderzoek uitgevoerd. De gemeente wil graag weten of er sprake is van parkeeroverlast en of de mensen die er parkeren bijvoorbeeld vanuit het winkelcentrum de trein pakken naar elders. Daarom worden kentekens geregistreerd van geparkeerde auto’s in het centrum van Schuytgraaf. De gemeente kan op de manier zien waar de mensen vandaan komen. Als blijkt dat er sprake is van parkeeroverlast die een relatie heeft met het station, dan gaat de gemeente bekijken hoe en of het P+R gebied uitgebreid kan worden.

Vervolg parkeeronderzoek

Morgen, zaterdag 15 februari, vervolgt de gemeente het onderzoek. Op drie verschillende tijdstippen gaan de medewerkers op pad (tussen 10.00 – 12.00 uur, 14.00 – 16.00 uur en 22.00 – 00.00 uur) om kentekens te registreren. De gemeente heeft de medewerkers gevraagd om herkenbaar gekleed de straat op te gaan, bijvoorbeeld met een felgekleurd hesje. Het onderzoek zal plaatsvinden in het gemarkeerde gebied:

Betrokkenheid

De gemeente waardeert de betrokkenheid van de bewoners en de wijze waarop zij met de gemeente in gesprek zijn gegaan. De gemeente geeft aan in het vervolg bij soortgelijke onderzoeken hier scherper op toe te zien en vooraf de bewoners te informeren.

Bewoners die nog vragen hebben over het onderzoek kunnen contact opnemen met mevrouw N. Haanstra van de gemeente Arnhem via telefoonnummer 0800 1809 (gratis)


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen