Park Lingezegen is bijna af

11 januari 2019De groene achtertuin van Schuytgraaf, landschapspark Park Lingezegen, is bijna klaar. We genieten er natuurlijk al volop van, maar nog niet alle projecten en verbindingen zijn afgerond. Goed nieuws, want dit jaar wordt het afgemaakt, zoals Het Waterrijk-West, de fiets-/voetbrug over het spoor bij de Notenlaan in Elst, de Bos Idylle in Ressen en de noordrand bij Bemmel. Als het park klaar is, ontstaan er nieuwe recreatiemogelijkheden.

Kanoën naar de Linge

Eind 2019 is Het Waterrijk-West klaar. Er zijn rietmoerassen aangelegd met daar tussendoor kano-, wandel- en fietsroutes. Vanaf de Rijkerswoerdse Plassen is het straks mogelijk om naar het riviertje de Linge te kanoën. Er liggen verschillende kano-overdraagplaatsen. Alleen tussen de plas en het moerasgebied – bij het bruggetje in het pad langs de Rijkerswoerdse Plassen – ligt nog een tijdelijke dam. Die wordt over ongeveer drie jaar weggehaald, als het riet volgroeid is.

Schaatsen in Het Waterrijk

Aan de zuidkant van Het Waterrijk ligt een uitkijkheuvel met een mooi uitzicht over het gebied. In de heuvel is met oude duikers een vleermuizenbunker gebouwd. Meer naar het westen ligt een vlonderpad door het moerasgebied. Het pad kruist met twee bruggetjes de kanoroute. Dit belooft een perfecte plek voor schaatsers te worden, als het gaat vriezen. De bruggetjes hebben bankjes zodat je even rustig kunt genieten van het omliggende gebied. Aan de 1e Weteringsewal komt begin 2019 nog een tweede brug over de Linge en een voetpad naar de wijk Westeraam.

Bos Idylle en noordrand Bemmel

In Ressen wordt gewerkt aan afronding van de derde zogenoemde ‘idylle’ in Park Lingezegen: de Bos Idylle. Op het terrein tussen de Hoekse Hofstraat en het Laantje stond in de middeleeuwen een kasteel dat hoorde bij het kerkje aan de Ressensestraat. Aan de hand van oude tekeningen worden de contouren van het kasteel weer zichtbaar gemaakt.
Voor de noordrand Bemmel, tussen de A15 en Bemmel,  is samen met bewoners en de Stichting Lingewaard Natuurlijk een nieuw ontwerp gemaakt. De aanleg vindt in de eerste helft van 2019 plaats.

Spoorbrug Notenlaan

De slingerende loop- en fietsbrug over het spoor bij de Notenlaan verbindt straks deelgebied De Park, waar veel Schuytgraafbewoners recreëren, met Het Waterrijk. De aanleg staat gepland in het voorjaar van 2019, om hem daarna feestelijk in gebruik te nemen.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen