Overlast van jeugd rondom Salamander

5 maart 2021Al langere tijd ervaren bewoners in de directe omgeving van MFC De Salamander overlast van jongeren. Het gaat om vrij grote groepen jeugd tussen de 12 tot 16 jaar. Ze komen in wisselende samenstellingen bij elkaar.

Overlast

Bewoners in de wijken rondom de Salamander geven aan erg veel overlast van de jeugd te ervaren. De jongeren schelden hen uit, gooien met eieren, gooien stenen kapot, gooien met losliggende spullen en meer. Ondertussen voelen ook een aantal bewoners zich angstig. Ook leerkrachten en medewerkers van de Salamander zijn uitgescholden. Leerlingen kunnen helaas na schooltijd niet altijd meer op het schoolplein blijven spelen door deze situatie.

Oproep van de wijkagenten Schuytgraaf

De wijkagenten zijn al meerdere keren bij situaties geroepen. Zij willen graag een einde maken aan de last die deze jeugd bezorgt. Ook zorgen dat ze stoppen en niet alleen hun activiteiten verplaatsen. Ze doen dan ook een dringende oproep. Allereerst aan ouders: “Ook uw kinderen behoren mogelijk tot deze groep. Wees hiervan bewust en hou uw kind(eren) in de gaten. Weet waar ze uithangen en wat ze uitspoken”.
En voor de jeugd: “Als jullie ergens behoefte aan hebben in de wijk. Maak het bespreekbaar en zeg het ons, dan kunnen we er samen naar kijken”.
De wijkagenten Schuytgraaf zijn bereikbaar via telefoonnummer: 0900 – 8844

Locatie

MFC de Salamander
Meikers 3
Arnhem

https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten/lijst?page=2&geoquery=6865+Doorwerth,+Nederland&distance=10.0


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen