Over 3 weken stemmen voor het Europees parlement

30 april 2019In de week van 29 april valt een stempas in de brievenbus. Hiermee kan je stemmen voor het Europees parlement. De verkiezingen zijn op donderdag 23 mei.

Nederland is 1 van de 28 lidstaten van de Europese Unie. De Nederlandse bevolking wordt vertegenwoordigd door 26 mensen in het Europees parlement. Dit zijn de mensen die we op 23 mei kunnen kiezen. In alle lidstaten wordt gestemd op kandidaten uit het eigen land. Daar komt een nieuw parlement uit dat de komende 5 jaar de Europese Commissie (regering) zal controleren.

Meenemen

De stempas moet je meenemen naar het stembureau, samen met een identiteitsbewijs. Zonder stempas kan je je stem niet uitbrengen. Als je je stempas kwijt bent, kan je een vervangende stempas aanvragen. Dat kan tot uiterlijk woensdag 22 mei 2019, 12.00 uur op het stadhuis bij Bureau Verkiezingen (zonder afspraak). Je kan daarna alleen stemmen met de nieuwe stempas.

Identiteitsbewijs

Om te mogen stemmen bent u 18 jaar of ouder en je hebt de Nederlandse nationaliteit. Je hebt een identiteitsbewijs nodig (paspoort, identiteitskaart, verblijfsdocument of rijbewijs). Je moet dit laten zien bij het stembureau. De geldigheidsdatum van jouw identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar zijn verlopen.

Meer informatie

Contactgegevens van Bureau Verkiezingen en verdere informatie vindt je op de betreffende pagina’s over de verkiezingen.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen