Ouders en kinderen vinden de verkeerssituatie rondom Daltonschool Confetti te gevaarlijk

7 januari 2022Er is veel onvrede onder de ouders en kinderen die van en naar de Daltonschool Confetti reizen over de verkeersveiligheid. Contact met de gemeente gaat niet snel, daarom doet de school vooraf al een oproep.

 

Gevaarlijke verkeerssituaties

De school waar het om gaat, de Daltonschool Confetti, is gelegen in het zuidelijke deel van Schuytgraaf. Naast de school liggen ook sportvelden van meerdere sportverenigingen. Ook ligt in de buurt de N837, deze loopt dwars door Schuytgraaf heen. Deze N-weg wordt onderbroken door een rotonde. Een groot aantal kinderen en volwassenen komen hier dagelijks langs. Fietsers en voetgangers hebben hier geen voorrang, maar toch veroorzaken automobilisten gevaarlijke situaties door het o.a. niet gebruiken van de knipperlichten. Ook bij andere plekken waar kinderen, volwassenen en fietsers oversteken is het niet veilig. De plekken waar mensen kunnen oversteken wordt vaak hard gereden en geen rekening gehouden met overstekende kinderen en volwassenen. Mensen kunnen hierdoor niet veilig oversteken, terwijl dit wel zou moeten kunnen.

 

Verkeerswerkgroep

De verkeerswerkgroep van de school heeft via deze website eerder een enquête geplaatst met de vraag om deze zo veel mogelijk in te vullen, want hoe meer mensen deze invullen, hoe makkelijker er naar een oplossing gezocht kan worden. Deze oproep is goed ontvangen, want het is meer dan 400 keer ingevuld. De werkgroep vond het aantal reacties erg goed, beter dan ze verwacht hadden.

 

Gemeente Arnhem

De werkgroep heeft contact met de gemeente over de situaties rondom de school. De groep vraagt nogmaals aandacht voor de situatie, omdat de gesprekken met de gemeente niet snel genoeg gaan. Ze roept bestuurders op om meer rekening te houden met naar schoolgaande kinderen en ouders. De werkgroep wilt voorkomen dat er eerst wat had moeten gebeuren, voor er actie ondernomen werd.


Locatie

De Daltonschool Confetti
Vederwolk 17 Arnhem
Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen