Oranje Fonds en Provincie Gelderland lanceren samenwerkingsfonds Verbind je buurt!

15 december 2020Het Oranje Fonds en de Provincie Gelderland hebben het samenwerkingsfonds ‘Verbind je buurt!’ opgericht. Dit samenwerkingsfonds wil een extra impuls geven aan sociale verbinding tussen mensen in Gelderse dorpen, buurten en wijken. De hoop is dat veel kleinschalige burgerinitiatieven en sociale projecten een aanvraag indienen via oranjefonds.nl/verbind-je-buurt. De projecten moeten er wel aan meehelpen dat mensen kunnen meedoen in de samenleving.

Financiering van ‘Verbind je buurt’

De Provincie Gelderland subsidieert het fonds met 1 miljoen euro per jaar. Het Oranje Fonds legt eenzelfde bedrag in. Hiermee worden tot en met 2022 Gelderse initiatieven gesteund die zich richten op het verbinden van mensen. Het doel is dat zij zoveel mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Voorbeelden van initiatieven zijn: nieuwe ontmoetingsactiviteiten in huiskamers, dorpshuis of inloophuis, een maatjesinitiatief voor kinderen in kwetsbare gezinnen of een vrijwillige vervoersdienst voor plattelandsouderen. Maar het kan ook gaan om schuldhulpondersteuning of een buurtvereniging die samen met de buurt een groene moestuin start. De inzet van vrijwilligers is daarbij essentieel.

Meer verbinding in Gelderland

Het Oranje Fonds is verheugd over de samenwerking met de Provincie Gelderland. “Om te zorgen voor impact, werken we heel graag samen met partners. Met steun van de Provincie kunnen we zorgen voor substantieel meer verbondenheid in Gelderland. We kijken dan ook uit naar goede initiatieven voor sociale projecten”, aldus Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds.
Peter van ’t Hoog, leefbaarheidsgedeputeerde van de Provincie Gelderland, sluit zich daar graag bij aan: “We trekken graag samen op met het Oranje Fonds om sociale initiatieven te kunnen blijven ondersteunen, zeker in deze tijd waarin sociaal contact juist zo belangrijk is. Ik hoop van harte dat 2021 voor Gelderlanders in sociaal opzicht veel gaat betekenen.”

Aanvraag

Sociale initiatieven die passen bij de doelstelling van dit samenwerkingsfonds worden van harte uitgenodigd een aanvraag in te dienen. Meer informatie is daarover is hier te vinden.

Locatie

Provincie Gelderland
Markt 11, 6811 CG Arnhem

https://www.gelderland.nl/ en www.oranjefonds.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen