Open Monumentendagen in Arnhem

30 augustus 2019Monumentaal vermaak

Op 14 en 15 september 2019 vinden de Open Monumentendagen in Arnhem plaats. Dit jaar wordt met het thema “Monumentaal vermaak” de rijke geschiedenis van plezier in Arnhem gevierd. Bezoekers krijgen een unieke kans om een bezoek te brengen aan tal van bijzondere monumenten door de hele stad, die normaal vaak gesloten zijn.

Vermaak voor jong en oud

Er is dit jaar in bijna ieder open monument een optreden, lezing, voorstelling, tentoonstelling of rondleiding rondom het thema vermaak. Veel van de deelnemende Arnhemse monumenten geven extra gehoor aan het thema dit jaar: muziek, theater, dans, sport en spel, kunst, verzamelingen en een monumentale kroegentocht op bijzondere locaties. Uniek dit jaar: acht bijzondere kroegen zetten hun deuren wijd open en er zijn tijdens je bezoek aan de monumenten naar maar liefst negentien muziekevenementen: bands, koren en ensembles. Geniet van lezingen die het vermaak in Arnhem op verschillende manieren zullen belichten. Er zijn ook zestien activiteiten voor de kleine bezoekers.

Open Monumentendag is een landelijk en gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het tweede weekend van september. Bekijk hier alvast bij welke monumenten in Arnhem de deur voor je open staat.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen