Online workshops ‘Kachel stoken met minder overlast’ op 16 maart 2023

7 maart 2023Op donderdagavond 16 maart kunnen de inwoners van de gemeente Arnhem meedoen aan de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’. De gratis workshop duurt van 19.30 -21.00 uur. Aanmelden kan op de website van Natuur en Milieu Gelderland.

Rook- en geuroverlast beperken

Hoe beperk je de rook- en geuroverlast voor je buren als je de openhaard of houtkachel gebruikt? Dat leren deelnemers in de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’.

In de workshop hoor je onder andere wat goed hout is, hoe je de kachel of openhaard goed aanmaakt, wanneer je wel en niet moet stoken en wat het aanbod is aan rookfilters en katalysators (die verminderen de uitstoot). Tijdens de workshop is er gelegenheid om vragen te stellen. Zelfs ervaren stokers zeggen veel van de workshop op te steken. En datzelfde geldt voor bijna alle deelnemers, ruim 85% van hen gaat de adviezen ook zeker toepassen.

Fijnstof

Bij houtstook komt rook vrij. Daar zitten helaas fijnstof en andere schadelijke stoffen in. Vooral mensen met luchtwegaandoeningen hebben hier last van. De manier van stoken bepaalt hoeveel rook er vrijkomt en hoe schadelijk deze is voor de gezondheid.

Gratis workshop

We ademen allemaal het liefst schone lucht in. De beste oplossing is dan om geen hout te stoken. Maar door de stijgende energieprijzen neemt het gebruik van houtkachels en openhaarden sterk toe. Laten we samen de lucht zo schoon en gezond mogelijk houden. Wil je weten hoe je dat doet? Meld je aan voor deze workshop.


Locatie

Online

06 3618 7795

https://www.natuurenmilieugelderland.nl/

info@natuurenmilieugelderland.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen