Online bijeenkomst leren omgaan met hersenletsel

21 juni 2020Voor mensen die hersenletsel hebben en hun naasten uit Arnhem, wordt er een informatie ochtend georganiseerd. De bijeenkomst zal online plaatsvinden vanwege de corona maatschappij. Het zal plaatsvinden op maandag 29 juni van 10.30 uur tot 11.30 uur. Er is beperkt plaats. Door een behandelaar en ervaringsdeskundige wordt verteld over behandelmethoden voor hersenletsel.

Niet Aangeboren Hersenletsel

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Ben je vaak moe, vergeetachtig, snel boos of kun je je niet meer zo goed concentreren? Moet je soms zo vaak rusten dat je nog maar weinig uren per dag overhoudt? Dan is de kans aanwezig dat je niet aangeboren hersenletsel heeft (nah). Natuurlijk zijn er ook testen om dat na te gaan.

Programma van het Regionaal Expertise Centrum van Siza

Het hebben van NAH kan ingrijpend zijn, maar jij en je omgeving kunnen leren omgaan met de veranderingen. Met een programma van het Regionaal Expertise Centrum (REC) van Siza leer je je energie goed te verdelen. Daarnaast leer je handig om te gaan met bijvoorbeeld vergeetachtigheid, concentratieverlies en moeite met organiseren. Ook werk je aan je fysieke conditie en leer je weer vertrouwd te raken met je lichaam. Als je communiceren is veranderd, bijvoorbeeld door afasie, worden handvatten geboden. Voor iedereen wordt hulp op maat gezocht. Het REC werkt hiervoor met modules van Hersenz.

Aanmelden

Wilt je meedoen dan moet je je tevoren aanmelden. Stuur dan een e-mailbericht.
foto: gebaseerd op Tumisu

Locatie

Thuis, online

Siza, Marasingel 19, 6846 DX Arnhem

https://www.siza.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen