Onderzoek naar woonwagenlocatie in Schuytgraaf

23 december 2020De gemeente Arnhem onderzoekt de mogelijkheid voor een woonwagenlocatie in Schuytgraaf. Dit maakte projectmanager Kirsten van Reijen eerder deze week bekend in een videoboodschap.

Informatieavond

Omdat de gemeente Arnhem geen traditionele informatieavond kon organiseren, is de informatie gepresenteerd in een videoboodschap. In de videoboodschap neemt projectmanager Kirsten van Reijen bewoners mee langs verschillende ontwikkelingen in de wijk. Bewoners kunnen na het zien van de boodschap met hun vragen terecht bij het informatiecentrum of vragen stellen per e-mail.

Winkelcentrum vertraagd

Eerder dit jaar maakte de gemeente Arnhem bekend dat aan het einde van dit jaar gestart zou worden met de bouw van de tweede fase van het winkelcentrum. Nu blijkt de start van de werkzaamheden vertraagd tot maart 2021. De gemeente geeft aan dat ze dit besloten hebben om het winkelcentrum optimaal te kunnen laten functioneren tijdens de feestdagen.

Woontoren bij station

Nabij het station is gestart met de bouw van het Schuyts Kwartier. In deze buurt komen koop- en huurwoningen. Ook wordt er een geluidsscherm geplaatst langs het spoor. De eerste woningen gaan naar verwachting begin 2021 in verkoop. Nabij het fietstunneltje richting Elderveld komt een appartementencomplex van 6 lagen hoog. Bij het station verrijst een woontoren van 13 tot 16 woonlagen.

Meer woningen in Schuytgraaf

Er is een grote behoefte aan nieuwe woningen in Arnhem, laat Kirsten van Reijen weten. Daarom wordt het totaal aantal woningen in Schuytgraaf verhoogd. De gemeente gaat in de nieuw te ontwikkelen buurten ruimte maken voor deze extra woningen. Ook de vraag naar sociale huurwoningen is groot. Daarom wordt minimaal 30% van de nog te bouwen woningen sociale huur. De gemeente vind duurzaamheid en natuur ook van belang. Alle nieuwe buurten en woningen moeten daarom nutuur-inclusief worden gerealiseerd. Dat wil zeggen dat er bij de bouw rekening gehouden moet worden met bijvoorbeeld nestgelegenheid voor zwaluwen of doorgang routes voor egels.

Nieuwe buurten en woonwagenlocatie

De gemeente is gestart met de voorbereidingen van veld 1, veld 3 noord en veld 23. Voor veld 1 is een zogenaamd ruimtelijk raamwerk in ontwikkeling. Hierover hebben gesprekken plaatsgevonden met de omwonenden. In 2021 verwacht de gemeente het raamwerk naar de gemeenteraad te kunnen sturen. Omdat er vraag is naar nieuwe woonwagenstandplaatsen in Arnhem, wordt in veld 1 onderzocht of hier ook een woonwagenlocatie gerealiseerd kan worden. Er is nog geen besluit genomen of er standplaatsen gerealiseerd gaan worden, en dus ook nog niet hoeveel.

Voor veld 3 noord (de buurt Locatie 3.0) en veld 23 (de buurt Schuyts Bos) is het ruimtelijk raamwerk gereed en naar de gemeenteraad gestuurd. Deze zijn te downloaden via de projectwebsite. Reacties hierop kunnen gestuurd worden naar de gemeente zodat zij dit mee kunnen nemen.

 


afbeeldingen:

  1. woonwagen uit brochure van fa. Kraaijkamp Wagenbouw
  2. Gebiedskaart Schuytgraaf 2020
  3. Ruimtelijk Raamwerk veld 23

Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen