Oekraïense ambassadeur bij Drielse Airborne herdenking

14 september 2023De Airborne herdenking in Driel kan rekenen op de aanwezigheid van een bijzondere gast. Naast de ambassadeurs van Groot-Brittannië, Canada, Verenigde Staten, Australië en de Polen is dit jaar ook de Oekraïense ambassadeur aanwezig.

Oekraïense ambassadeur

Arno Baltussen, voorzitter van Stichting Driel-Polen: “We zijn bijzonder vereerd door de aanwezigheid van de Oekraïense ambassadeur. Wat velen die weten, is dat een deel van onze Poolse helden uit een deel van Polen komt dat vandaag de dag tot Oekraïne behoort – én waar momenteel menselijke waardigheid onmenselijk hard geschonden wordt. Dat maakt het zeer bjizonder dat de heer Karasevych in ons midden is.

Livestream

De herdenking is zateradg 16 september op het Polenplein in Driel en begint om 15.00 uur. Voor wie niet aanwezig kan zijn maar de herdenking wel digitaal via de livestream wil volgen, kan naar de website van lokale omroep RN7 gaan, www.rn7.nl.

Over de herdenking

Sinds 1946 wordt ieder jaar in Driel in september een herdenking gehouden voor de inzet van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade en de bijdrage aan de Slag om Arnhem. Arno Baltussen: “De inzet van de brigade is essentieel geweest voor onder andere de ontsnapping van 2.400 militairen uit de perimeter in Oosterbeek en uiteindelijk voor ons, voor onze vrijheid.” Stichting Driel-Polen ontving 26 augustus 2023 nog een Poolse prijs voor de jarenlange buitengewone inspanning en toewijding waarmee zij het verhaal van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade laat voortleven.

Programma komende dagen

Naast de herdenking is het programma de komende dagen als volgt:

14/9 Voetbalwedstrijd 6e Brigade – RKSV Driel. Aanvang om 19.00 uur op RKSV sportpark in Driel

14/9 Polen Concert door jongerenorkest Promiky uit Krakay. Aanvang 19.30 uur in de R.K. kerk H. Maria Geboorte in Driel

15/9 Bloemenlegging bij de Poolse graven door leerlingen van de Meeuwenberg in Driel. Aanvang 12.00 uur op de oorlog begraafplaats in Oosterbeek

15/9 Herinwijding dienst/rededication voor Lance Sergeant Edward Morchonowicz. Aanvang 15.30 uur op de oorlog begraafplaats in Oosterbeek

16/9 Jaarlijkse herdenking op het Polenplein in Driel. Aanvang 15.00 uur

16/9 Poolse mis. Aanvang 18.00 uur in de R.K. kerk H. Maria Geboorte in Driel


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen