Noodlokalen voor MFC Omnibus

4 juli 2019Zoals al langer bekend houdt de groei van het aantal leerlingen op de Schuytgraafse basisscholen de komende jaren aan. Daarom plaatst de gemeente Arnhem tijdelijk twee noodlokalen naast MFC Omnibus.

Noodlokalen

De plaatsing van de twee noodlokalen is voor een periode van maximaal twee jaar. Met ingang van komend schooljaar gaat groep acht van de Gazelle (die gehuisvest is in MFC Omnibus) gebruik maken van de tijdelijke noodlokalen. De noodlokalen worden geplaatst bij de ingang van kinderopvang De Kleine Wereld. Dit is aan de kant van het Archeologisch park.

Confetti

In 2017 besloot de gemeente al om een nieuw schoolgebouw in Buurt aan de Weide te bouwen. Basisschool Confetti presenteerde onlangs hun plannen voor dit gebouw. Hiermee verhuist basisschool Confetti in mei 2021 uit MFC Omnibus naar de nieuwe locatie. Daarmee zou het ruimtegebrek in MFC Omnibus opgelost moeten zijn.

MFC De Salamander

Ook in MFC De Salamander is al jaren ruimtegebrek. De daar aanwezige noodlokalen moeten echter weg. Omdat het ruimtegebrek nu structureel blijkt te zijn, wordt MFC De Salamander definitief uitgebreid. Over de plannen hiervoor berichtten wij december al in Vierkrant inSchuytgraaf. De uitbreiding bestaat uit vijf leslokalen. Deze worden gebouwd op de begane grond onder de lesvleugel bij de hoofdingang.  Op dit moment is er nog geen nieuwe informatie over deze plannen.


eerder:


Locatie

ingang KDV De Kleine Wereld
Pallas Atheneplein 2
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen